Veikkausliigassa taistellaan mitalleista!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 08/06/2012
Jaa tämä...

20 kierrosta pelattu – 13 jäljellä!

Veikkausliiga on tänä vuonna ollut äärimmäisen tasainen! Sarjasta ollaan pelattu nyt 20 kierrosta (13 jäljellä). Tasaisuudesta kertoo paljon se, että ensimmäisen ja viimeisen joukkueen ero on vain 19 pistettä! Sarjaa johtaa tällä hetkellä Inter 38 pisteellä, mutta HJK sekä IFK Mariehamn hengittävät turkulaisten niskaan.

Ketkä ovat saaneet pelin toimimaan kesän aikana ja ketkä menettivät tärkeitä pelaajia?

 

Kuntokäyrä ylöspäin

Ennen kauden alkua mitallisuosikiksi povattu JJK on alkanut löytämään virettä surkeaan alkukauteen! JJK on kärsinyt alkukaudesta pahoja loukkaantumisia, mutta nyt loukkaantumiset alkavat olemaan takana päin. Sivussa ovat vielä Manninen ja Virtanen, mutta JJK:n pelintekijä Eero Korte on tullut takaisin. JJK tippui eurooppa-liigan karsinnoista, joten nyt he saavat panostaa täysillä liigaan. Jyväskyläläiset ovat tällä hetkellä kuntopuntarin toisia kymmenellä pisteellä (3 voittoa, 1 tasapeli, 1 tappio). Mitalleille on vielä matkaa seitsemän pistettä.

Jos JJK floppasi alkukaudesta, voidaan samaa sanoa Kuopion Palloseurasta. KuPS on tällä hetkellä viimeisenä 19 pisteellä. Kuopiolaisilla on ollut tällä kaudella isoja ongelmia maalinteon kanssa. Pelaaminen on hyvällä tasolla ja kunto äärimmäisen hyvä, mutta se ei näy pisteissä jos maaleja ei tule! Euroopassa sen sijaan on mennyt erinomaisesti kun puolustuspeli on toiminut todella hyvin. KuPS nousee erittäin todennäköisesti pois viimeiseltä sijalta, mutta mitalli on jo liian kaukana.

 

Tulee vielä pitkä kausi

Alkukauden ehkä suurin yllättäjä on ollut IFK Mariehamn! Mariehamilaiset ovat sarjassa tällä hetkellä kolmantena, mutta kausi on vielä pitkä! Bursaspor turkista osti IFK:n keskikenttätaiturin 21-vuotiaan Petteri Forsselin. Forssell on pelannut Mariehamnissa tällä kaudella 18 ottelua ja tehnyt niissä 9 maalia ja antanut 8 maaliinjohtanutta syöttöä! Tilastot ovat aina tilastoja, mutta nuo lukemat ovat todella kovia keskikenttäpelaajalle. Viime kaudella Petteri pääsi heiluttamaan maaliverkkoja kuusi kertaa. Kun TPS, Honka sekä JJK ovat saanneet pelin toimimaan hyvin, tulee MIFK:lle vaikea loppukausi ilman Forssellia.

Jos Petteri Forssell on todella paha menetys MIFK:lle, voidaan samaa sanoa Mika Ojalasta Interille. Mika Ojala on sivussa 4 viikkoa pelikentiltä! Tämä on turkulaisille todella iso kolaus mestaruuskannulle. Inter johtaa tällä hetkellä sarjaa neljällä pisteellä ennen HJK:ta ja MIFK:iä. Todella iso helpotus tosin on se, että HJK keskittyy tällä hetkellä ainoastaan europeleihin, joten pistemenetyksiä tulee varmasti myös Klubilaisille. Inter on tällä hetkellä kuntopuntarin ykkönen (4 voittoa, 1 tappio), mutta suunta on vahvasti alaspäin. Materiaali Interillä on hyvä, mutta ilman Ojalaa Inter tuskin taistelee mestaruudesta.

Veikkaussivut | Neukka