Veikkausliigassa kuuden pisteen ottelu Helsingissä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Suomalaisessa jalkapalloilussa kausi lähestyy ratkaisuhetkiään.

Suomen korkeimmalla sarjatasolla jalkapallon Veikkausliigaa on pelaamatta vielä noin kuukausi. Tällä kaudella Veikkausliiga on ollut jopa poikkeuksellisen tasainen, ja mestaruustaistossa onkin mukana edelleen useita seuroja. Jo vuosia Suomen korkeinta sarjatasoa hallinnut HJK on tänäkin vuonna taistelemassa Suomen mestaruudesta, mutta oman lusikkansa soppaan tuovat etenkin RoPS ja SJK.

Vaikka Veikkausliigaa onkin vielä pelaamatta useita kierroksia, sunnuntaina pelataan poikkeuksellisen tärkeä ottelu, kun YLEn lähettämässä tv-ottelussa vastakkain asettuvat HJK ja RoPS. Veikkausliigaa johtava RoPS on helsinkiläisiä kaksi pistettä edellä, mutta on myös pelannut kaksi ottelua sinivalkoisia enemmän. Kakkosena oleva SJK on puolestaan tasapisteissä Klubin kanssa ja pelannut yhden ottelun helsinkiläisiä enemmän.

HJK:n ja RoPSin ottelussa ei vielä ratkaista sinällään mitään, mutta sarjataulukon kärkipään joukkueiden välienselvittelyssä panokset ovat äärimmäisen korkealla. Sen tiedostaa myös suomalaiset jalkapallon ystävät, sillä lipunmyynti kärkikamppailuun on käynyt kuumana. HJK lahjoittaa RoPS-pelissä yhden euron jokaista katsojaa kohden Euroopan pakolaisongelman ratkaisuun.

HJK:n ja RoPSin aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella erittäin jännittäviä ja tiukkoja. Sonera Stadiumilla joukkueet eivät ole vielä pelanneet kertaakaan, mutta Rovaniemen keskuskentällä seurat ovat kohdanneet jo kolmesti. Helsinkiläisseura vei nimiinsä kaksi ensimmäistä kohtaamista, kun se kaatoi rovaniemeläiset Liigacupin finaalissa ja Veikkausliigan avauskierroksella. RoPS otti puolestaan kotiyleisönsä edessä täyden pistepotin joukkueiden edellisestä kohtaamisesta.

HJK:n viime voitosta paljon aikaa

Vedonlyöntiyhtiöt pitävät HJK:ta ottelussa selvähkön ennakkosuosikin asemassa, mutta helsinkiläisseurankin edellisestä voitosta on aikaa. Myös RoPS on kärsinyt etenkin maalinteko-ongelmista edellistä ottelua lukuunottamatta, jolloin rovaniemeläiset kaatoivat KTP:n vieraissa maalein 0-4.

-Kun vastassa on sarjakärki, on selvää että taistelusta tulee kova. Me haluamme päihittää heidät ja nousta takaisin sarjan kärkeen ja he haluavat pitää paikkansa. Meidän on saatava viimeistelymme kuntoon, mutta myös puolustettava tiivistii ja pitää pakka kasassa. Erikoistilanteista on mennyt omiin liikaa maaleja ja sen kanssa on sunnuntaina oltava erityisen tarkkana, HJK:n Macoumba Kandji kertoi ottelun alla.

HJK:n avainpelaajalla on mielipide valmiina myös huikeasta mestaruustaistosta.

-Mahtavaa, että sarja on pysynyt näin tiukkana loppuun asti. Loppukaudesta tulee hieno ja jokainen peli on voitettava. Kaikki jäljellä olevat pelit ovat meille isoja haasteita ja ne haasteet meidän on pystyttävä voittamaan, jotta saamme kauden jälkeen juhlia mestaruutta, Kandji jatkoi.

-Toivottavasti katsomo on täynnä. Nämä ovat isoja pelejä ja me pelaajat saamme yleisön tuesta aina todella paljon energiaa. Kovaääninen kannustus on etenkin näissä peleissä erityisen tärkeää ja olen varma että fanimme pitävät myös sunnuntaina kovaa mekkalaa alusta loppuun.

-Veikkausliigan kärkikamppailu ja sunnuntai-iltapäivä. Tulkaa kaikki paikalle, tästä ei pelit parane!

Veikkausliigassa pelataan sunnuntaina yhteensä viidellä pelipaikkakunnalla. FC Lahti kohtaa erittäin mielenkiintoisessa ja varmasti kuumassa ottelussa HIFK:n, SJK matkustaa huipputärkeässä kamppailussa KTP:n vieraaksi ja VPS kohtaa FF Jaron. Lisäksi Kuopiossa kohtaavat KuPS ja Ilves.

Sunnuntaina pelataan myös runsaasti jalkapalloa ulkomaalaisissa huippusarjoissa. Muun muuassa Englannin Valioliigassa Tottenham kohtaa Crystal Palacen ja Manchester United matkustaa Southamptonin vieraaksi. Lisäksi Liverpool saa vastaansa Norwichin.

Peliyhtiö Unibet lähettää valtavasti jalkapalloa ilmaiseksi live stream -palvelussaan.

Lue myös:
VIDEO: Messi osoitti todellista vastustajan kunnioitusta!