Veikkausliigan mestaruustaistoon käänne - RoPSille tappio Maarienhaminassa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 10/05/2015
Jaa tämä...

Rovaniemeläisseuralle maanantai-iltana valtavan suuri tappio.

Rovaniemen Palloseura hävisi maanantai-iltana pelatussa jalkapallon Veikkausliigan ainoassa ottelussa IFK Mariehamnille maalein 1-0. Tulos tarkoittaa sitä, että rovaniemeläisten mahdollinen ensimmäinen jalkapallon Suomen mestaruus ei ole enää sinisten omissa käsissä.

IFK Mariehamnin ja RoPSin välisen ottelun avausmaalia saatiin odotella aivan kamppailun viimeisille minuuteille saakka. Petteri Forssellin antamasta erikoistilanteesta Aleksei Kangaskolkka siirsi kotijoukkueen maalin johtoasemaan. Tilanteesta syntyi maali RoPS-hyökkääjä Eero Markkasen epäonnisen puskun jälkeen.

Tappio piti RoPSille poikkeuksellisen raskas, sillä mikäli rovaniemeläiset olisivat voittaneet ottelun, siniset olisivat Veikkausliigan kärkijoukkueena. Nythän siniset ovat sarjataulukossa kakkosena pisteen SJK:n perässä. Tärkeänä yksityiskohtana seinäjokelaisilla on selvästi parempi maaliero.

IFK Mariehamn jatkaa Veikkausliigassa kuudentena. Suurempaa panosta ei enään ole. Loppukausi on heidän osaltaan jo kuitenkin pelastettu, sillä IFK Mariehamn voitti Suomen Cupin. Finaalissa kaatui hurjien vaiheiden jälkeen FC Inter maalein 2-1.

Veikkausliigan kärkijoukkueilla on enää kaksi ottelua jäljellä. Tällä hetkellä SJK:lla on kasassa 54, RoPS:lla 53 ja suurista loukkaantumisongelmista kärsineellä HJK:lla 52 pistettä.

RoPS jatkaa taistelua Suomen mestaruudesta maaottelutauon jälkeen 18.10. Tuolloin rovaniemeläiset kohtaavat kotonaan KuPS:n. Päätöskierroksella viikkoa myöhemmin tiedossa on vieraissa kamppailu FC Lahtea vastaan.

SJK kohtaa vieraissa FC Interin ja kotonaan FF Jaron, HJK puolestaan kotonaan IFK Mariehamnin ja vieraissa KuPSin.

Veikkausliigassa tapahtuu monella rintamalla

Veikkausliiga on tällä kaudella erittäin tasainen loppuun saakka, mikä on vain ja ainoastaan erinomainen asia. Suomen korkeimmalle sarjatasolle nousun tehnyt Ilves on kuitenkin varastunut osan mediahuomiosta erikoisella tilanteellaan. Tamperelaisseuralla oli sunnuntaina vierasottelu SJK:n vieraana, mutta tupsukorvien päävalmentajana toimiva Keith Armstrong ei ollut paikan päällä, vaan kommentoimassa MTV Max Sportin urheilulähetyksessä.

Ilveksen toimitusjohtaja Toni Hevonkorpi sai tiedon päävalmentajan poisjäännistä sunnuntain kamppailusta aivan ottelun kynnyksellä.

Vaikka Ilveksellä ei ole loppukaudella suurempaa panosta, tupsukorvien kannattajien usko Armstrongin suhteen alkaa olla loppumassa. Toisekseen jokainen voi kuvitella, että mitä tälläinen toiminta kertoo tamperelaisryhmän sponsoreille.

– Jos seurajohto päätyy sellaiseen ratkaisuun, ettei Armstrong saa jatkaa, annamme tukemme tälle päätökselle. Olemme päättäneet, että Ilveksen kannattajat eivät lähde masinoimaan mitään kampanjaa tästä tapauksesta, Ilves-fani Petteri Lehtonen kertoi Yle Urheilulle.

– On harmillista, että tällaisia tapahtuu näin kauden loppumetreillä. Emme tiedä kaikkia yksityiskohtia, mutta Keith Armstrongin luottamus on kärsinyt. Jää nähtäväksi, mitä seura aikoo tehdä, hän jatkoi.

Jalkapallomaailmassa pelataan seuraavaksi EM-karsintojen viimeisiä ottelukierroksia. Suomalaisittain mielenkiintoisin ottelu pelataan torstai-iltana. Tuolloin huuhkajat kohtaavat vieraissa Romanian.

Romania-ottelu oli tarkoitus pelata suljettujen ovien takana, mutta uusimpien tietojen mukaan Euroopan jalkapalloliitto on kumonnut päätöksen. Asiasta kertoi ensin romanialainen Pro Sport maanantai-illana. Se kertoi saaneensa uutisen lähteiltään Romanian jalkapalloliitossa. Nyt myös Suomen Palloliitto on vahvistanut tiedon.

Peliyhtiö Unibet lähettää runsaasti jalkapalloa ilmaiseksi live stream-palvelussaan. Otteluiden katsominen on ilmaista, kunhan pelitililläsi on rahaa vähintään yksi sentti.

Lue myös:
VIDEO: Brendan Rodgersille potkut – Liverpoolin uusi päävalmentaja jo selvillä?
Haluatko lähteä VIP-matkalle El Clasicoon?