IIHF rankaisi Venäjää kevään MM-finaalin tapahtumista!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Keväällä Tshekin tasavallassa Prahan ja Ostravan kaupungeissa pelatut jääkiekon MM-kisat päättyivät suomen maajoukkueen Leijonien osalta karvaaseen pettymykseen. Hyvä tasoisen turnauksen voiton vei lopulta Team Canada, joka murjoi Venäjän finaalissa luvuin 6 – 1.

Kanadan suvereenia finaalivoittoa suuremmaksi keskustelun aiheeksi nousi kuitenkin venäläisten huono käyttäytyminen pelin päätyttyä. Venäjän maajoukkue kohautti osoittamalla todella huonoa urheiluhenkeä suuntaamalla heti hopeamitalit saatuaan pukukoppiin, Kanadan kansallislaulun soidessa taustalla ja kultamitali seremonien alkaessa. Teko tuomittiin heti laajalla rintamalla, ja myös IIHF:n presidentti sveitsiläinen Rene Fasel totesi heti suoralta kädeltä, että sotkusta tulee vielä jälkiseuraamuksia.

Venäjälle 85 000 dollarin sakot

IIHF on nyt kolme kuukautta kisojen jälkeen saanut aikaiseksi päätöksen Venäjää koskettavasta rangaistuksesta. IIHF:n kurinpitoelimen rangaistukset käytäntöön panevan paneelin tutkittua hitaasti ja hartaasti videomateriaalia tilanteesta he päätyivät taloudelliseen rangaistukseen. Liitto onkin päättänyt mätkäistä Venäjän jääkiekkoliitolle 85 000$ sakot. IIHF:n tiedotteen mukaan videolla on selvästi nähtävissä miten joukkueen kapteeni Ilja Kovaltshuk juttelee jäällä pelaajien sekä henkilökunnan kanssa, ja nyökkäilee päätän avoinna olevaa ovea kohti joka johtaa jäältä pukukopeille.

Tapauksesta tekee mielenkiintoisen se seikka, että tämä oli kansainvälisen jääkiekkoliiton mukaan ensimmäinen kerta kuin tällaista tapahtuu sen järjestämissä arvokisoissa. Tähän asti maajoukkueet ovat kunnioittaneet toisiaan loppuvihellyksen jälkeen, vaikka meno jäällä joskus lähteekin käsistä. Venäjän jääkiekkoliitolla on seitsemän päivää aikaa valittaa rangaistuksesta.

Muistathan että tänää alkaa KHL-kausi 2015/16. KHL:n lisäksi jääkiekon ystäville tarjotaan huippujääkiekkoa CHL:n merkeissä. Eurooppalaisessa huippusarjassa suomalaisista joukkueista mukana on muun muuassa Tappara ja Kärpät Peliyhtiö Unibet lähettää CHL:n otteluita ilmaiseksi livestream-palvelussaan.

 

Lue myös:

Tapparan ja Pasi Puistolan tiet eroavat!

SM-liigan nousijalla karmea harjoituskausi: pelkkiä tappioita karmealla maalierolla!