Venäjä - Slovenia 13.2.2014 | Olympialaiset

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/03/2018
Jaa tämä...

Kuinka rumasti Venäjä möyhentää surkean Slovenian?

Venäjä – Slovenia (+4), merkki 1, kerroin 1,73 Sportingbet
Venäjä – Slovenia (+5), merkki 1, kerroin 2,40 Unibet
Venäjä – Slovenia (+6), merkki 1, kerroin 3,45 Unibet

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,01 | 23,00 | 34,00 PELAA TÄSTÄ

 

 

Miesten jääkiekkoturnaus jatkuu tänään Sotshin Olympialaisissa neljän ottelun voimin, Suomen aikaan iltapäivällä yhteen iskevät Venäjä sekä vastaan asettuva Slovenia. Tässä ottelussa kohtaavat kaksi täysin päinvastaista joukkuetta, sillä Venäjä on liikenteessä ainoastaan mestaruus tavoitteenaan, kun taas Slovenia tulee suurella todennäköisyydellä joutumaan vain paikallisten matkamuistojen keräämiseen. Venäjällähän paineet ovat sellaista luokkaa, että kukaan meistä ei osaa sitä edes käsittää. Vladimir Putin tulee varmasti jokaisessa ottelussa istumaan aitiossa seuraamassa kamppailuiden etenemistä. Kaikki muut tulokset kuin mestaruus olisi Venäjälle täysi katastrofi ja asia, jota ei voida sulattaa. Venäjän materiaali ei häviä vertailussa käytännössä millekään toiselle joukkueelle, joten siinä mielessä Punakone on täysin ansaitusti asetettu suurimpien mestarisuosikkien joukkoon. Samantien on kuitenkin kysyttävä, että onko Venäjä liikenteessä joukkueella vai yksilöinä? En todennäköisesti ole ainoa, joka on sitä mieltä, että Venäjän kohdalla on aina vaarana yksinyrittäminen eli suomeksi sanottuna pelaaminen kaikkea muuta kuin joukkueena.

Venäjä tulee ensimmäisessä ottelussa hallitsemaan kenttätapahtumia täysin mielinmäärin, mutta on erittäin tärkeää, että Venäjä saisi mahdollisimman laajalla rintamalla onnistumisia jo ihan jatkoakin ajatellen. Venäjän suurimpina tähtinä jo pelkästään hyökkäyspäätä ajatellen ovat Pavel Datsyuk, Aleksandr Ovechkin, Iljya Kovalchuk, Aleksandr Radulov sekä tietenkin Jevgeni Malkin. Nyt onkin mielenkiintoista nähdä, että pystyvätkö kyseiset pelaajat pelaamaan nimenomaan joukkueena? Jos Venäjä pelaa tällä materiaalilla joukkueena, Punakone tulee pelaamaan itsensä melko suurella todennäköisyydellä mukaan mestaruustaisteluun, mutta odottakaahan mitä tapahtuu, jos supertähdet alkavat yksilöinä otteluita ratkaisemaan. Venäjän valmennus on nimenomaan puolestaan puolustukseen valinnut ennen kaikkea hyvin roolitetun joukkueen ja juuri senpä takia Venäjän menestyminen tuskin tulee alakertaan kaatumaan. Maailman parhaimmistoa puolustuksesta löytyy Ilya Nikulinin, Andrei Markovin sekä Aleksei Jemelinin johdolla. Andrei Markovilla on samalla varmasti myös selkeä rooli olla tukemassa Venäjän hyökkäyksiä.

Slovenia on ehdottomasti jo tässä vaiheessa Olympialaisten yksi voittajista, sillä Slovenia valmistautuu ensimmäisiin Olympialaisiinsa. Slovenia on näin ollen ehtinyt jo saavuttamaan tärkeimmän tavoitteensa, mutta mitään muuta näistä kisoista ei tulekaan Slovenian kohdalta käteen jäämään. Slovakiaa vastaan Slovenialla saattaa olla realistisesti ajateltuna lievät mahdollisuudet, sillä Slovakian kärkiosaaminen on huikeaa luokkaa, mutta sen jälkeen osaamisen taso tippuu merkittävästi. Venäjää sekä USA:ta vastaan Slovenian ainoa mahdollsuus on yrittää roikkua pelissä mukana. Slovenian materiaali on sellainen, että Venäjää vastaan ensimmäisessäkin erässä siedettävät lukemat olisivat ”kääpiön” kannalta hieno suoritus. Slovenian puolustus pelaa pitkälti eri maiden kakkossarjoissa, joten kyllähän se nyt jo maalaisjärkikin sanoo, että Venäjä tulee latomaan Slovenian kustannuksella karmeat lukemat. Robert Kristan on kylläkin parhaimmillaan Slovenian maalinsuulla laadukas maalivahti, mutta hänenkään pelihuumori ei todennäköisesti tule kunnossa olemaan, jos ensimmäisen erän aikana Venäjä latoo muutaman kiekon Slovenian maaliin.

Veikkaussivut | Tuomas