Venäjä - Suomi 21.12.2013 | Venäjän EHT-turnaus

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Suomi metsästämään turnauksen avausvoittoa Venäjän kustannuksella.

Venäjä – Suomi, merkki 2, kerroin 6,50 Sportingbet
Venäjä – Suomi ML, merkki 2, kerroin 4,50 Sportingbet
Venäjä – Suomi (+1), merkki 2, kerroin 2,95 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,35 | 5,50 | 6,50 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Venäjän Euro Hockey Tourin toisen pelipäivän ottelutarjontaa, iltapäivän ensimmäisessä ottelussa Suomi haastaa turnauksen isäntäjoukkueen. Heti alkuun voidaan tehdä se fakta selväksi, että Venäjä on tässä turnauksessa suosikki ottelussa kuin ottelussa. Toiseksi voidaan tehdä se fakta selväksi, että joku rajahan on vedettävä näille suosikiksi asettamiselle. Venäjän materiaali on ilman muuta turnauksen laadukkain, mutta se ei tarkoita, että muut joukkueet olisivat Venäjälle täysin pelkkiä vastaantulijoita. Torstaina Ruotsi pystyi laittamaan Venäjän ahtaalle, sillä Venäjä voitti ottelun 3-2 maalein. Venäjä tulee vyöryttämään tässäkin ottelussa laajalla rintamalla laadukkaita hyökkäyksiä, mutta on myös otettava huomioon, että jokaisella kotijoukkueen pelaajalla paineet ovat kovat. Tämä on viimeinen näytönmahdollisuus kotiolympialaisiin, joten tavallaan kotijoukkueen pelaajilla hermotkin saattavat olla melko kireällä.

Suomi avasi urakkansa torstaina 2-0 numeroin tappiolla Tsekkiä vastaan. Tuo ottelu pelattiin Prahassa, joten kotietu oli Tsekin puolella. Tsekki oli ehdottomasti torstaina hallitsevampi osapuoli, mutta toisaalta se tuskin monellekaan tuli yllätyksenä. Tsekki halusi kotiyleisönsä edessä olla mahdollisimman agressiivinen. Suomella oli kuitenkin paikkoja vähintäänkin tarpeeksi maalintekoon, mutta Jakub Kovar oli Tsekin maalilla erittäin hyvä. Suomi pystyi luomaan maalintekotilanteita siihen tahtiin, että varmasti myös tässä ottelussa tilanteita tullaan Venäjän päässä näkemään. Avauserähän oli torstaina Suomen osalta karua katsottavaa, mutta mitä pidemmälle ottelua pelattiin, sitä enemmän Suomi paransi ja paransi peliesitystään. Esimerkiksi Tommi Huhtala jätti itsestään toisessa erässä erittäin hyvän kuvan.

Venäjän supertähdet pelasivat Ruotsia vastaan torstaina haluttomasti. Se on juuri se asia, joka Venäjän kohdalla on enemmän kuin suurena kysymysmerkkinä. Venäjän kokoonpanossa tässä turnauksessa ovat esimerkiksi Ilya Kovalchuk sekä Aleksandr Radulov, mutta kumpikaan ei torstaina saanut mitään aikaan. Venäjä pystyi nappaamaan Ruotsista rutiinivoiton, mutta yhtä laiskalla peliesityksellä Venäjä tulee tänään olemaan Suomea vastaan ahtaalla. Ruotsilla oli ehdottomasti mahdollisuudet vaikka voittaa ottelu, mutta Tre Kronor ei siihen kyennyt. Kaiken kaikkiaan Suomelle tarjotut kertoimet nousevat väkisinkin ylikertoimiksi. Venäjällä voi olla kasassa miten huikea ryhmä tahansa, mutta torstain perusteella paljon on kotijoukkueellakin vielä tekemistä. Venäjän supertähtien on pelattava joukkueena – ei yksilöinä. Harva todennäköisesti olettaa Suomen pystyvän haastamaan Venäjän, mutta huomattavasti todennäköisempää se on kuin mitä kerroinasettelu antaa ymmärtää.

Veikkaussivut | Tuomas