Venäjän talviklassikossa erikoinen tapaus – vastaavasta tapahtumasta Suomessa 31 vuotta

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 02/07/2016
Jaa tämä...

Venäjän talviklassikossa koettiin erikoinen tapahtumasarja.

Venäjän kakkosliigassa pelattiin talviklassikko, jossa kohtasivat THK Tver ja Buran Voronezh. Kamppailussa koettiin vähintäänkin erikoinen tilanne, kun THK Tverin johtaessa ottelun viimeisellä minuutilla yhdellä maalilla, Buran Voronezh onnistui tasoittamaan kamppailun. Ottelua oli pelaamatta 46,8 sekuntia.

Tapahtumasarja jatkui ottelun tuomariston sekoilulla. Tuomaristo hylkäsi osuman lyhyen mietinnän jälkeen, mikä sai Buranin päävalmentajan Aleksandr Titovinsapen kiehahtamaan. Buran kieltäytyi nimittäin jatkamasta ottelua. Päävalmentaja johdatti pelaajat Tverin stadionilla pois vaihtoaitiosta pukukopin puolelle.

Oulussa nähtiin vastaava tilanne vuonna 1985. Tuolloin SM-liigan ottelussa Kärppien ja TPS:n välillä oululaisten päävalmentajan Pentti Matikaisen käämi paloi. Tuolloin hän teki saman tempun ja komensi Kärppien pelaajat pois vaihtoaitiosta pukukoppiin.

Ottelun päätuomarina toimi Seppo Mäkelä, joka ei voinut muuta kuin keskeyttää ottelun. SM-liiga antoi lopulta Matikaiselle yhdeksän ottelun toimitsijakiellon.

Kärppien ja TPS:n välisessä kamppailussa oululaiset eivät suostuneet jatkamaan ottelua, mutta Tverin ja Buran kamppailussa tapahtui toisin. Buran teki uuden maalin vain 11 sekuntia ennen loppusummeria, ja jatkoajalla Mihail Tshurljajev sinetöi voiton heille.

– Oikeus tapahtui. Maali olisi pitänyt hyväksyä. Kaikki näkivät sen selvästi. En tiedä, miksi tuomari sen hylkäsi, kysykää häneltä, Titov tyytyi sanomaan Ria Novostille.

VHL:n toimitusjohtaja German Skoropupov ei ole ottanut kantaa tilanteeseen, mutta rangaistus on kuitenkin tiedossa rajusti reagoineelle päävalmentajalle.

– Ymmärrän, että ottelun päätuomari on saattanut tehdä virheen, mutta hänen sanansa on laki. Oli ikävä juttu, että valmentaja johdatti joukkueen pois. Oli kuitenkin hyvä, että he palasivat ja että ottelu saatiin pelattua loppuun . Onneksi urheilu voitti, Skoropupov totesi.

Peliyhtiö Betsson tarjoaa jääkiekkosarjoihin erinomaiset kertoimet ennen otteluita kuin myös livevedonkin puolella.

Lähde: Ria Novosti, Iltasanomat

Lue myös:
VIDEO: Donskoi iskee maaleja – Kemppainen hakee vauhtia farmista
VIDEO: NHL-tuomari loukkaantui – asialla jälleen Calgary Flames pelaaja

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa