Venäjä oli lopulta parempi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Suomen ja Venäjän välisessä EHT-ottelussa haettiin ratkaisua lopulta voittomaalikilpailusta.

Leijonat kohtasi lauantai-illassa rakkaan itänaapurin Venäjän. Lähtökohdat eivät olleet kummoiset, sillä edellinen ottelu Tshekkiä vastaan ei antanut juuri syitä riemunkiljahduksiin.

Tänään kaukaloon asteli kuitenkin aivan eri näköinen Leijona-ryhmä. Suomi pystyi vyöryttämään hyökkäyksiä jatkuvasti kohti Venäjän maalia laajalla rintamalla. Kaikki neljä ketjua pelasivat hyvän ottelun. Ainoastaan Petteri Wirtasen johtama kolmosketju oli ajoittain hieman ongelmissa.

Suomi siirtyi ensimäisessä erässä johtoon, kun Juha-Pekka Hytönen pääsi laittamaan Janne Pesosen syötöstä läpiajon päätteeksi kiekon Venäjän maalin yläpesään. Ensimmäinen erä oli muutenkin täysin Suomen hallinnassa.

Toisessa erässä maaleja ei nähty ja Venäjä pääsi muutenkin selvästi paremmin peliin mukaan. Suomi jäi ajoittain pahasti jalkoihin ja Joni Ortio piti Suomea täysin pystyssä.

Kolmas erä sai Suomen kannalta pahimman mahdollisen alun, kun Venäjä pääsi tasoittamaan ottelun heti erän alkuun. Kolmas erä oli myöskin kokonaisuudessaan enemmän Venäjän hallintaa.

Jatkoajalla ei nähty maalia, joten ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta. Suomalaisista ei kukaan onnistunut laittamaan kiekkoa maaliin ja lopulta Venäjä vei voiton.

Suomen EHT-pelit jatkuvat huomenna, kun vastaan asettuu Ruotsi.

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: OskariVillanen