Venäjän kiekkoliitto: Teemme kaikkemme saadaksemme NHL-pelaajat Olympialaisiin

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 04/06/2017
Jaa tämä...

Venäjän jääkiekkoliitto on jyrähtänyt. Suuren ja mahtavan punakoneen synnyttänen maan jääkiekkopomot ovat päättäneet, että venäläiset NHL-tähdet pitää saada pelaamaan Olympialaisissa hinnalla millä hyvänsä, vaikka tuomalla pelaajat jo ensi kaudeksi rapakon takaa KHL-jäille.

Moskovassa majaansa pitävän kiekkoliiton puheenjohtajan Arkady Rotenberg kertoi keskiviikkona että Venäjällä tehdään nyt kaikki sen eteen, ettei yksikään KHL-pelaaja poistuisi Pohjois-Amerikkaan ensi kaudeksi, ja vaikeuttaisi näin Olympiamatkalle lähtöä. Samaan hengenvetoon Rotenberg totesi, että KHL yrittää houkutella mahdollisimman monta NHL:n vapaaksi agentiksi kesällä tulevaa venäläistä takaisin kotimaan kiekkokaukaloihin.

Rotenberg kertoi myös, Aleksander Ovechkiniin viitanen, että osa venäläisistä NHL-pelaajista haluaa edustaa maataan Etelä-Koreassa NHL:n päätöksestä huolimatta. Venäjän jääkiekkoliitto on luvannut auttaa kaikin mahdollisen tavoin jokaista ”rikkuria” tarjoamalla laki – ja raha-apua jotta Venäjä saisi kasaan Olympialaisten kovimman kiekkorosterin.

Tänään jatkuu taas kotimaisen Liigan äärimmäisen jännittävät välierät. Tsekkaa tästä ennakko otteluun HIFK – Tappara