Venäjän supertähdelle "ihmeparantuminen" - Kentällisten kasaamisessa ongelmia! | MM-kisat

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Venäjä saa supertähtensä takaisin kokoonpanoon puolivälierävaiheeseen.

Alkusarjan toiseksi viimeisessä ottelussa loukkaantunut Alexander Ovechkin on Venäjän pelaavassa kokoonpanossa puolivälieräottelussa Ranskaa vastaan. Washington Capitalsin supertähti joutui Saksaa vastaan pelatussa ottelussa Markus Kinkin jyrän alle ja loukkasi tilanteessa jalkansa.

Tilanne näytti pahalta ja Ovechkinille povattiinkin pitkää huilitaukoa. Venäjä itse vaahtosi taklauksesta äänekkäästi vaatien saksalaispelaajalle pelikieltoa sääntöjen vastaisista otteista. Valitus meni läpi ja Kink asetettiin yhden ottelun pelikieltoon leikkaamis-säännön perusteella.

Tosipelien alkaessa Ovechkin on kuitenkin taas pelikunnossa. Taiturihyökkääjän polvesta ei löytynyt vaurioita ja mies itsekin kertoi, ettei kyseinen tälli edes osunut polveen. Kyseessä oli siis ilmeisesti vain perinteinen puujalka.

Valmennusjohdolla pähkinää purtavana

Ovechkinin lisäksi Venäjän kokoonpanossa viilettää myös toinen supertähti Evgeny Malkin. Kaksikko pelasi yhdessä muun muassa Sotshin olympialaisissa, mutta yhteispelin toimivuus oli tuolloin luokkaa katastrofi. Saavuttuaan Minskiin Malkin ilmaisikin hienovaraisesti, että haluaisi pelata Ovechkinin kanssa eri ketjuissa.

Venäjän ketjukoostumukset ovatkin heittäneet Malkinin tulon myötä häränpyllyä ja joukkueen tulikuuma tutkapari Viktor TihonovSergei Plotnikov on jouduttu hajottamaan. Tihonov naputteli alkusarjassa Plotnikovin rinnalla huimat teholukemat, mutta herra on nyt siirretty Malkinin ja Nikolai Kuleminin vierelle.

Plotnikov taas sai ottelua edeltäneissä jääharjoituksissa ketjukavereikseen Ovechkinin sekä Pekka Jormakan teloneen Vadim Shipatshevin. Shipatshevin ja Plotnikovin yhteispelin toimivuudesta saimme tosin viitteitä alkusarjan päätösottelusta, kun kaksikko pyöräytti Valko-Venäjää vastaan pelatussa kamppailussa joukkueen molemmat täysosumat.

Venäjän superketju ennen Malkinin tuloa oli siis muotoa Ovechkin-Tihonov-Plotnikov.

Venäjän ja Ranskan välinen ottelu starttaa torstaina klo 17.00.

Katso myös Veikkaussivujen jääkiekon MM 2014 -kisasivusto!

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut