Venäläinen supertähti palaamassa Pohjois-Amerikkaan?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Maailman kovimmassa kiekkoliigassa NHL:ssä paukkui ja rytisi viime viikonloppuna, kun NHL:n laajennusdraft, draft-tilaisuus ja sen tuomat lieveilmiöt laittoivat maailman parhaita jääkiekkoilijoita liikkumaan osoitteesta toiseen. Seuraavat isot markkinat polkaistaan käyntiin kuun vaihteessa, kun iso nippu pelaajia siirtyy vapaiksi agenteiksi ja he saavat mahdollisuuden keskustella sopimuksen teosta minkä tahansa seuran kanssa. Yksi todella mielenkiintoinen nimi näillä karnevaaleissa on venäläinen kiekkotaituri ja suuri Pepsin ystävä, Ilya Kovalchuk.

Kiekkoraamattu The Hockey Newsin tietojen mukaan ainakin kuusi NHL-seuraa on kiinnostunut venäläisen maalinsylkijän palveluksista. Miehen oikeudet ovat kuitenkin tällä hetkellä hänen entisen seuransa New Jersey Devilsin hallussa vielä muutaman tunnin ja seura haluaisi tietenkin mieluummin hyötyä miehen siirrosta kuin antaa hänen solmia vapaana agenttina sopimuksia.

Pohjois-Amerikasta kantautuvien tietojen mukaan Kovalchuk hakee tällä hetkellä 2-3 vuoden mittaista sopimusta ja rahaa pitäisi saada taskuun noin 5 miljoonaa dollaria kaudessa. New York Postin reportteri Larry Brooksin tietojen mukaan ainakin Columbus Blue Jackets, New York Rangers, St. Louis Blues, San Jose Sharks sekä Toronto Maple Leafs ovat kiinnostuneita NHL-urallaan 417 maalia tehnee venäläisen palveluksista. Useamman seuran kiinnostuksen taustalla on henkilökohtaiset yhteydet Kovalchukiin miehen Devils ajoilta. Esimerkiksi St.Lousin apulais GM:n pestissä häärää legendaarinen Devils-maalivahti Martin Brodeur, San Josessa taas valmentaja Peter DeBour ja Torontossa GM Lou Lamoriello.

Nähtäväksi jää mihin seuraan Kovalchuk päätyy ja onko venäläistaiturilla mitään annettavaa enää taalakaukaloissa.