Video: Näin venäläishyökkääjä teloi Jormakan - "Mielestäni se oli puhdas taklaus" | Leijonat

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/12/2014
Jaa tämä...

Pekka Jormakan MM-kisat saattoivat hyvinkin loppua Vadim Shipatshevin törkeään taklaukseen.

Suomen MM-urakka alkoi Minskissä painajaismaisesti, kun sekä Latvia että Venäjä onnistuivat kaatamaan Leijonat kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Avausotteluiden suurimmaksi puheenaiheeksi nousi kuitenkin Pekka Jormakkaan kohdistunut järkyttävä taklaus.

Venäläishyökkääjä Vadim Shipatshev taklasi Jormakkaa keskialueella kuolleesta kulmasta päähän. Suomalaispelaaja jäi makaamaan liikkumattomana jään pintaan ja lopulta hänet kärrättiin kaukalosta ulos paareilla.

Kaikkein käsittämättömintä tilanteessa oli se, ettei Shipatsheville vihelletty tilanteesta lainkaan rangaistusta.

– Tuomareiden mielestä se oli puhdas taklaus. Kaikki neljä tuomari näkivät sen ja olivat samaa mieltä. Mutta Jormakka ei ole sairaalassa ilman syytä, Leijona-luotsi Erkka Westerlund kommentoi ottelun jälkeen.

Katso Shipatshevin törkeä taklaus tästä!

”Halusin vain riistää kiekon”

Kaikki eivät kuitenkaan nähneet venäläispelaajan taklausta laittomana. Puolustavat puheenvuorot tulivat yllätys yllätys Venäjän puolelta.

– Minun mielestäni se oli puhdas taklaus. En sano sitä siksi, että hän on meidän pelaaja, tähtihyökkääjä Danis Zaripov puolusteli IIHF:n sivuilla.

Itse taklauksen suorittaja oli tilanteesta samoilla linjoilla.

– Halusin ainoastaan riistää kiekon, Shipatshev kommentoi uutistoimisto RIA Novostille.

– Minulle ei ollut tärkeää, oliko taklaus voimakas. En halunnut päästää häntä keskialueelle. Hän luisteli ja katsoi omaa maalivahtiaan ja minun mielestäni hän halusi välttää taklauksen, hyökkääjä jatkoi.

Shipatshevin kommentti on varsin älytön, sillä Jormakkahan ei ollut taklaushetkellä lähelläkään kiekkoa…

Onni onnettomuudessa

Jormakka vietiin pikaisesti jatkotutkimuksiin sairaalaan. Leijona-leiri saikin myöhemmin huojentavia uutisia, kun tutkimuksissa nähtiin, ettei suomalaishyökkääjä kärsinyt rytäkässä vakavempia vammoja.

– Päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena Pekka Jormakka sai Venäjä-ottelussa lievän aivotärähdyksen. Sairaalassa tehdyissä jatkotutkimuksissa ei havaittu mitään vakavaa luu-, lihas- tai aivovammaa. Leijona-hyökkääjän toipumista seurataan jatkossa päivittäin, Leijonien mediatiedote kertoi.

– Vakavalta vaikuttanut tilanne huomioon ottaen Jormakan vointi on hyvä. Pelaajan MM-kisapelien jatkumisen ennustaminen on tässä vaiheessa mahdotonta.

Shipatshevin törkytaklaus taas menee jatkotutkintaan, vaikkei kaukalossa möllöttänyt tuomaristo nähnytkään tilanteessa mitään väärää.

– Olemme tarkentaneet sääntöjä. Jos teon kohde joutuu sairaalaan, kurinpitoelin kokoontuu. Jormakka tarvitsi sairaalahoitoa, joten kokoontuminen järjestetään väistämättömästi, Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja Vladislav Tretjak kertoi Sport-Ekspressille.

Katso myös Veikkaussivujen jääkiekon MM 2014 -kisasivusto!

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut