Mestareiden liiga: Ventspils - HJK 14.7.2015 klo 18.30

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 14/07/2015
Jaa tämä...

AFP PHOTO /


Veikkaussivujen toimitus | Anssi 14.7.2015

Vihje: Ventspils +0, kerroin 2.425 Bet365

Lähtökohdat otteluun

HJK haluaa Euroopan kentille vähintään yhtä paljon kuin se haluaa voittaa Veikkausliigan. Klubi on jo niin suuri joukkue Suomen kentille, että urheilulliset haasteet ja taloudellinen menestys on haettava mieluummin UEFA:n liigoista. Viime kauden pääsy Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen näytti, että hyväkuntoinen HJK on ansainnut paikkansa muiden eurooppalaisten joukkoon.

Ottelu on ehdottomasti HJK:n kauden tärkein. Klubi on karsinnoissa mukana suoraan toiselta kierrokselta. Voitto tarkoittaisi vähintään neljää lisäottelua, ja kahta otteluparia, jonka voittaja veisi joko Mestareiden liigaan tai Eurooppa-liigaan.

HJK aloittaa Mestareiden liigan karsinnat Latviassa Ventspilsia vastaan. Karsintojena aloitus tulee hieman kehnoon paikkaan Klubin kannalta, joukkue on ollut viime aikoina alamaissa. Kuntohuippua takuulla haettiin heinäkuun puoliväliin, mutta tämä ei nyt aivan onnistunut. HJK:n edellinen ottelu oli viime viikon perjantaina, jolloin se hävisi Veikkausliigan kärkiottelussa RoPS:lle vieraissa 1-2. HJK:n edellinen voitto on juhannuksen tienoilta, jolloin se voitti kotonaan Jaron 4-0.

 

Hyökkääkö Ventspils?

Ventspils on pelannut nyt viisi ottelua Latvian liigassa tappiotta, ja se on seitsemän joukkueen sarjassa kakkosena. Ventspils on pelannut kotimaansa sarjassa hyökkäysvoittoisesti. Sillä on kaksi kärkeä ja laitapuolustajat tulevat mukaan hyökkäyksiin. Hankala sanoa, kuinka Ventspils lähtee HJK:ta vastaan. Viime vuonna se pelasi Mestareiden liigan karsintojen avauskierroksella Malmöä vastaan, ja silloin se pelasi puolustusvoittoisesti ja kyttäsi vastahyökkäyksille paikkoja. Latvialaiset varmaankin kuitenkin pitävät ruotsalaista huippujoukkuetta astetta parempana kuin suomalaista joukkuetta, joten Ventspils saattaa varsinkin kotonaan hyökätäkin.

HJK:lla on hyvä terveystilanne, ainoastaan Nikolai Alho ja Formose Mendy ovat loukkaantuneina sivussa. Kakkosmaalivahti Saku-Pekka Sahlgren on pelikiellossa.

Laizans takaisin

Ventspilsin joukkueessa on etupäässä latvialaisia pelaajia, jotka eivät juurikaan ole tuttuja suomalaiselle yleisölle. Muutama päivä sitten joukkue hankki kokeneen Olegs Laizansin joukkueeseen, tämä hankinta on tehty juuri HJK-pelejä silmälläpitäen.

HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo kertoo Klubin verkkosivuilla, että Ventspils piti Laizansin siirron viime hetkeen saakka salassa.

”Se mielestäni kertoo heidän asenteestaan tähän ottelupariin. Totta kai he tekevät kaikkensa mennäkseen jatkoon ja tällaiset yllätykset ovat siitä osoitus. Saa nähdä miten uusi kaveri pärjää, joskus uuden pelaajan tulo juuri ennen ottelua voi vaikuttaa myös negatiivisesti joukkueeseen”. Lehkosuo kertoo HJK:n sivuilla.

HJK on suosikki

Venstpilsillä on neljä pelaajaa Latvian maajoukkueessa, varsinkin keskikentältä löytyy maajoukkuepelaajia. Joukkueen kärkipäästä voi vielä mainita ex-maajoukkuepelaaja, yli 190 cm pitkän Girts Karlsonsin, joka varmasti on Laizansin kanssa vaarallinen kaksikko.

HJK:sta on tehty selvä suosikki otteluun. Vieraskentälläkin Klubi saa esimerkiksi Bet365:ltä kertoimen 2.20. Se on liikaa, HJK on kuitenkin alamaissa ja varmasti pelaa hyvin varovaisesti ensimmäisen osaottelun. Paras veto on Ventspils +0 Bet365:n kertoimella 2.425, tasurilla saa rahat takaisin.

Vihje: Ventspils +0, kerroin 2.425 Bet365

BET365 BETSSON GUTS NORDICBET
 Ventspils
 3.50  3.35  3.43  3.35
 tasapeli  3.10  3.10  3.05  3.10
 HJK  2.20  2.07  2.15  2.07