VIDEO: Arizona kesälomalle, Markkanen odottamaan NBA-draftia

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 19/03/2018
Jaa tämä...

Siihen loppui Arizona Wildcatsin ja Lauri Markkasen matka yliopistokoripallon March Madness -turnauksessa. Altavastaaja Xavier oli parempi lukemin 73-71.

Lauri Markkanen pelasi turnauksen huonoimman ottelunsa. Hän teki yhdeksän pistettä heikolla prosentilla, yhdeksästä heitosta Markkanen sai sisään vain kolme. Kuudesta kolmosesta osui vain yksi.

Arizona suli ottelun lopussa pahemman kerran. Se ei tehnyt pistettäkään viimeisen 2.52 minuutin aikana. Arizonalla oli pallo vielä ottelun lopussa, ja Allonzo Trier pääsi heittämään kolmen pisteen viivan takaa, mutta heitto meni ohi.

Puoliajalla Arizona johti 37-35. Toisella jaksolla Xavier aloitti hyvin. Se upotti kuusi heittoa kahdeksasta ja otti 48-45 -johdon. Arizona pystyi tähän vielä vastaamaan, Trier teki 15 pistettä peräjälkeen ja Arizona nousi 67-61 -johtoon.Tämän jälkeen Wildcats hyytyi tyystin.

Ottelun ykkösmies oli Xavierin Trevon Bluiett, hän teki 25 pistettä. Ensimmäisellä jaksolla Bluiett teki 18 pistettä, joiden ansiosta Xavier pysyi Arizonan vauhdissa. Bluiett onnistui tärkeässä paikassa, avauspuoliskolla hän osui seitsemän kertaa kahdeksalla heitolla.

Arizonan parhaiten onnistuneet olivat Trier, joka teki yhteensä 19 pistettä sekä sentteri Dusan Ristic, joka teki 17 pistettä.

Xavier oli koko turnauksen ainoa vielä mukana ollut joukkue, jonka sijoitusnumero oli päälle kymmenen. Seuraavalla kierroksella se kohtaa lohkon ykkösijoitetun Gonzagan.

Pelaa parhaat koripallovedot Unibetilla!>>