Skandaali - Cavani provosoitiin ulos!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 27/04/2018
Jaa tämä...

Veikkaussivujen toimitus | Kimmo 25.6.2015

COPA AMERICA PÄÄSIVU | A LOHKO | B LOHKO | C LOHKO

Chilen ja Uruguayn välisen puolivälierän otteluennakoissa Uruguayn valmentajan Oscar Tabarezin ja kannattajien päähuoli oli supertähti Edinson Cavanin pelaaminen. Cavanin isä oli ollut pari päivää aiemmin osallisena kolarissa, jossa kuoli yksi motoristi. (lue myös: http://www.veikkaussivut.com/cavani-pois-puolivalierasta) Oli epävarmaa, pystyykö Cavani pelaamaan lainkaan. Nyt kaikki toivoisivat, ettei hän olisi pelannut.

Chilen 1-0 voittoon päättyneessä ottelussa Tabarez oli valinnut puolustavan taktiikan, joka tuntui purevan loistavasti. Chile piti palloa, mutta ei tuntunut millään löytävän Uruguayn puolustuksesta tilaa läpimurtoihin. Mikäli olisi pelattu loppuun saakka täysillä miehistöillä, olisi ottelu todennäköisesti mennyt rankkareille, joissa Uruguayn maalivahti Muslera on tunnetusti yksi maailman parhaita.

Ensimmäisen keltaisen kortin Cavani sai rikottuaan Arturo Vidalia. Cavani ei hyväksynyt vapaapotkua, vaan hyökkäsi linjatuomarin silmille, josta päätuomari nosti oikeutetusti keltaisen kortin. Toinen, ulosajoon johtanut keltainen tuli lapsellisesta provosoitumisesta.

Chilen Gonzalo Jara oli ilmeisesti huomannut, että Cavanin hermo ei pidä. Jara kävi härnäämässä Cavania hiplaamalla hänen hanuriaan ja Cavani läppäsi Jaraa kevyesti poskelle. Jara kaatui tilanteessa näyttävästi ja Cavani ajettiin ulos. Oliko kyseessä provokaatio? Totta kai, mutta Cavanin reaktio oli silti lapsellinen, eikä lainkaan sellainen mitä 50 miljoonan arvoiselta futaajalta voisi odottaa tilanteessa, jossa yksi varoitus on jo alla.

Uruguayn tiukka pelikonsepti hajosi täysin Cavanin ulosajon jälkeen, ja ottelun jo ratkettua myös puolustaja Jorge Fucile ajettiin toisen keltaisen seurauksena ulos. Ottelun ratkaisu syntyi 81. minuutilla, kun Muslera nyrkkeili keskityksen suoraan Mauricio Islalle, joka pamautti pallon verkkoon.

Katso Cavanin ulosajo ja ottelun muut ratkaisut tästä:

Unibet tarjoaa 50 euron riskitöntä vetoa turnaukseen. Unibet TV  ja Bet365 tarjoavat sinulle mahdollisuuden myös seurata Copa American tapahtumia ilmaiseksi sivuiltaan.