Granlund täräytti NHL-historiaa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 01/06/2016
Jaa tämä...

Minnesota Wildin Mikael Granlund pelasi kauden ensimmäisen kolmen pisteen ottelunsa viime yönä Columbusin vieraana. Granlund syötti kaksi hattutempun tehneen Zach Parisen maaleista ja viimeisteli itse loppulukemat tyhjään maaliin. Mikko Koivu loukkaantui yhteentörmäyksessä jo avauserässä ja hänet kiidätettiin varmuuden vuoksi sairaalaan tutkittavaksi.

GRANLUND TEKI TILAA PARISEN ENSIMMÄISELLE

2-4 vierasvoittoon päättyneen ottelun avausmaali syntyi, kun Granlund purjehti oman maalin edestä keskikaistaa pitkin hyökkäysalueelle, imi kolme vastustajaa itseensä ja vapautti oikealta kaistalta Parisen, joka napautti kiekon ranteella maaliin ajassa 17.22.

Katso avausmaali tästä:

                  

TÄYDELLINEN LÄTTY VAPAUTTI PARISEN JÄLLEEN

Parise viimeisteli illan toisen maalinsa loistavan kombinaation päätteeksi. Hän jätti kiekon siniviivalla selkänsä taakse Granlundille ja jatkoi kohti maalin kulmaa. Granlund laittoi loistavan lätyn oikealle kaistalle ja vapautti Parisen maalintekoon.

Katso Miken maaginen syöttö tästä:

NHL-HISTORIAN NOPEIN KUITTI

Parise ehti viedä Wildin jo 1-3 johtoon kuittaamalla hattutempun tyhjään maaliin ennen kuin Columbus kavensi kuudella miehellä lukemat 2-3:een vain kuusitoista sekuntia ennen loppusummeria. Granlund kyyristyi keskialoitukseen Ryan Johansenia vastaan. Johansen yritti päästä tilanteesta hyökkäykseen hieman liian innokkaasti ja Granlund pääsi itse lataamaan vapaasti tyhjään maaliin.

Granlundin maali syntyi vain kaksi sekuntia Columbusin kavennuksen jälkeen ja se on NHL-historian toinen näin nopea kuittimaali. Edellinen syntyi vuonna 1987, joten aivan jokapäiväistä se ei ole. Videolta näkyy kuinka Granlund hieman asettelee kiekkoa ennen vetoa, joten osuma olisi voinut olla vielä nopeampikin.

Katso Granlundin historiallinen maali tästä:

Lue myös:

Video: Lehterä yllätti Niemen puikoista

NHL-blogi: Barkov ja Donskoi taituroivat maalit

NHL-blogi: Komarov ilmiliekeissä, Korpisalolle uran avausvoitto

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa