VIDEO: Kanada murskasi Venäjän World Cup välierässä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: Twitter
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Jääkiekon World Cupin mitalipelit potkaistiin eilen yöllä käyntiin, yhdellä jääkiekkomaailman suurimmalla klassikolla, Kanadan ja Venäjän kohtaamisella. Kisojen isäntämaa oli ottelussa armoton eikä antanut Venäjän yllättää itseään housut kintuissa.

Kanada oli ottelussa omaa luokkaansa ja Venäjä saa kiittää pitkälti maalivahtiaan Sergei Bobrovskya siitä, ettei ottelun loppunumerot olleet 5 – 3 tulosta rumemmat. Venäjä sai otteluun kuitenkin hyvän alun, kun kanadalaispelaajat tuntuivat olevan hieman jäässä ensi minuuteilla. Tästä hyvänä osoituksena on kanadalaispuolustuksen ongelmat omassa päässä ja sitä myöten Jay Bouwmeesterille vihelletty kaksi minuuttinen. Venäjän ylivoimapelaaminen oli kuitenkin luvattoman heikkoa, kuten se on ollut koko turnauksen ajan, sillä kolmessa ensimmäisessä alkulohko-ottelussaan joukkue ei onnistunut kertaakaan ylivoimalla. 

Maalihanat saatiin ottelussa lopulta kunnolla auki Kanadan supertähden Sidney Crosbyn älyttömän kovalla henkilökohtaisella suorituksella, jollaisia ei usein tällä tasolla näe. Rakastattu ja vihattu Crosby takakarvasi kiekon venäjän puolustusalueella, syöksyi kohti maalia ja toimitti kiekon rystyllä maaliin.

Tässä vielä maali tuomarikameran näkökulmasta:

Venäjä pääsi kiinni otteluun toisessa erässä ja se siirtyikin kotiyleisön hämmästyksi erän puolivälin jälkeen ottelussa johtoon. Brad Marchand toi Kanadan kuitenkin vielä tasohin ja kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 2 – 2. Siinä ei kuitenkaan kauan mennyt kuin Team Vaahterapaidat aloittivat kolmannessa erässä oman shownsa. Reilu minuutti -> Marchand 3 – 2 ja kun kello näytti 45:48 Corey Perry teki tämän!

Lopulta Kanada kruunasi päätöserän avauskymppinsä ajassa 49:22, kun John Tavares tälläsi upealla rannelaukauksella kiekon ylänurkkaan:

Kanada kohtaa World Cupin finaalissa voittajajoukkueen otteluparista Ruotsi – Eurooppa. Ottelu pelataan tänään kello 20.00.

Lue myös:

VIDEO: SAMI VATANEN PELASI MIKITETTYNÄ POHJOIS-AMERIKAN NUORIA VASTAAN

VIDEO: SUOMEN WORLD CUP TURNAUS PÄÄTÖKSEEN