Määttä iski voittomaalin jo avausminuuteilla

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Pittsburgh Penguinsin Olli Määttä oli terävässä iskussa, kun joukkue kohtasi kotonaan Carolina Hurricanesin viime yön NHL-kierroksella. Ylivoima-aikaa ei hirveästi siunaantunut, sillä Määtän pakkipari Trevor Daley pelasi ykkösylivoimassa ainoana puolustajana. Alivoimavastuuta riitti kyllä ottelun kolmostähdeksi arvostetulle Määtällekin nelisen minuuttia.

Ottelussa nähtiin myös Penguins-debyyttinsä tehnyt ruotsalaishyökkääjä Carl Hagelin, joka siirtyi vaihtokaupalla Anaheim Ducksista viime perjantaina. Vaihdossa Anaheimiin siirtyivät hyökkääjä David Perron ja puolustaja Adam Glendening. Hagelin pelasi ottelussa Evgeni Malkinin ja Phil Kesselin ketjukaverina Pittsburghin kakkoskentässä. Hagelinin pirteitä otteita ei tällä kertaa tehopisteillä kruunattu, mutta muuten esitys oli kyllä kelvollinen.

MÄÄTTÄ ISKI AVAUSMAALIN

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 3.54, kun Malkin jätti kiekon siniviivalla Määtälle. Määttä purjehti itse maalille asti ja nosti kiekon komeasti takaylänurkkaan. Pittsburgh lisäsi vielä avauserässä johtonsa jo 2-0:aan Conor Shearyn maalilla, joka syntyi ajassa 10.05.

Katso Määtän avausmaali tästä:

CROSBY POTKI LISÄÄ EROA

Toinen eräkin oli selkeää Penguinsin hallintaa, mutta maaleja ei vain tuntunut tulevan. Lopulta Penguins siirtyi ylivoimalla 3-0 johtoon ottelun ykköstähdeksi valitun Sidney Crosbyn luistinohjauksella, joka kyllä maallikon silmin näytti erehdyttävästi potkumaalilta. Maali kuitenkin hyväksyttiin sekä videotarkistuksen että valmentajan haaston jälkeen, joten sikäli jossiteltavaa ei jäänyt.

Katso Crosbyn kiistanalainen osuma tästä:

KOLMAS ERÄ SILKKAA KOSMETIIKKAA

Kolmannessa erässä peli jatkui aivan viime minuutteja lukuun ottamatta Penguinsin hallinnassa ja joukkue kaunistelikin vielä loppulukemat 5-0:aan Crosbyn ja Daleyn osumilla. Daley pelasi 800. ottelunsa NHL:ssä ja maali juhlisti merkkipaalua sopivasti.

Katso maalikooste tästä:

Lue myös:

NHL-blogi: Lehterä iskussa

Video: Raskilta ilmiömäinen syöksykoppi – Komarov maalasi

Video: Korpisalo taas liekeissä – Hännikäinen palasi kaukaloon

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa