Predators hallitsi ensimmäistä NHL-finaalia - Penguins teki maalit ja otti voiton

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tapani
  • Kuva: AFP
  • 23/02/2018
Jaa tämä...

Pittsburgh Penguins otti ensimmäisen kiinnityksen Stanly Cupiin voittamalla finaalien avausottelun lukemin 5-3. Ottelun tulos ei vastannut kenttätapahtumia lainkaan, sillä Nashville hallitsi ottelua mielin määrin ja Penguins pääsi peliin mukaan oikeastaan vain aivan alussa ja pelin viimeisillä minuuteilla. Penguins oli kuitenkin ratkaisevilla hetkillä terävä ja käytti vähät paikkansa tehokkaasti – ja onnekkaasti.

Penguins sai koko ottelussa aikaan vain 12 laukausta – toisessa erässä ei yhtä ainutta. Koko NHL:n historiassa ei ole yksikään joukkue vielä jäänyt finaaleissa ilman yhtään laukasta maalia kohti erässä. Mikä uskomattominta Penguins ei saanut kiekkoa Pekka Rinteelle asti 37 minuuttiin!

Lähes koko illan kylmänä seisseen Rinteen ilta oli sekin historiallisen painajaismainen. Ensimmäisen erän kolmelle maalille Rinne ei voinut mitään, kuten ylläolevasta koostevideosta näkee. Vastustamaton ylivoimakuvio maskin takaa, oma maali ja upea syöttökuvio veivät Penguinsin karkuteille – ja sitten Rinne joutui olemaan lähes 2 kokonaista erää ilman ainuttakaan torjuntaan. Ottelun ratkaissee Jake Guentzelin ja Nick Boninon maalit tiputtivat Rinteen torjuntaprosentin NHL-finaalien kaikkien aikojen heikoimmaksi (63,6 %). Tietenkään torjuntaprosentti ei kerro kaikkea, mutta ei tämä ennätys Rinteen osakkeita taida nostaa Conn Smythe -veikkauksissa.

Rinne kommentoi haastavaa otteluaan pukukoppihaastattelussa: ”Tälläisessa ottelussa on vaikeaa pysyä pelissä. Pitää pelata kiekkoa, pysäyttää rännikiekkoja ja tehdä kaikkensa että pysyy lämpimänä. Ilta oli haastava. Totta kai se on erilaista kuin sellaisina iltoina, jolloin laukauksia tulee paljon. Työni on kuitenkin pysäyttää kiekot ja olen pettynyt, etten pystynyt auttamaan joukkuettani.”

Rinne muistutti vielä haastattelun lopussa, että ottelussa oli kuitenkin paljon hyvää ja virheistä otetaan opiksi ennen torstain kakkosfinaalia.

Illan matsi ei jää historiaan yhtenä parhaista Stanley Cup -finaaleista, mutta yhtenä oudoimmista kyllä. Tämä ottelu osoitti joka tapauksessa sen, että Pittsburgh on kaadettavissa eikä viime vuoden kaltaista hallintaa ole sittenkään odotettavissa. Penguinsilla on nyt yksi kiinnitys, mutta ottelusarja voi kääntyä vielä mihin suuntaan tahansa. Kurinalaisen ja nälkäisen Predatorsin pitää vaan keksiä keino jolla tylsyttää Penguinsin käsittämätön tarkkuus maalipaikoissa.

PITTSBURGH – NASHVILLE 5-3 (3-0,0-1,2-2)

1-0 Malkin 15
2-0 Sheary 16
3-0 Bonino 19
3-1 Ellis 28
3-2 Sissons 50
3-3 Gaudreau 53
4-3 Guentzel
5-3 Bonino 58