Talviklassikossa kävi puhuri Raskin maalilla

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 01/01/2016
Jaa tämä...

NHL:n perinteinen Talviklassikko pelattiin tällä kertaa vanhojen perivihollisten Boston Bruinsin ja Montreal Canadiensin välillä 67 246 katsojan edessä. Suomalaispelaajista mukana oli Tuukka Rask Bostonin maalilla. Raskin ilta alkoi vaikeasti, sillä oman maalin edessä tuntui jatkuvasti olevan enemmän vastustajia kuin omia. Rask oli viidestä takaiskusta huolimatta joukkueensa paras pelaaja. Hän nappasi ottelussa 25/30 torjuntaa, joista muutama oli aivan maailmanluokan pelastus, kuten esimerkiksi Mark Barberion puolittaisen läpiajon pysäytys ottelun toisessa erässä.

Katso Raskin läpiajotorjunta tästä:

MONTREAL ISKI IRTOKIEKOISTA

Ulkoilmaottelut ovat erityisesti maalivahdeille vaikeita. Kiekot pomppivat hiukan eri tavalla kuin lämpöisessä hallissa ja valaistuskin poikkeaa normaalista. Montreal oli valmistautunut tähän ja keskittyi voittamaan molempien maalien edustat ja voittikin ne lopulta selvästi. Bostonin ainoa maalikin syntyi siniviivakudin ohjauksesta kaukana maalista.

Montrealin kolme ensimmäistä osumaa syntyivät aivan Raskin nenän edestä ja kaikissa oli sama perussyy: Montrealin pelaajat halusivat kiekkoa enemmän kuin Bostonin pakit. Kaksi viimeistä Montreal-maalia syntyivät suoraan poikittaissyötöistä, eikä Raskilla ollut niissäkään juuri mahdollisuuksia. Ottelu päättyi lopulta Montrealin 1-5 vierasvoittoon.

Katso maalikooste tästä:

Lue myös:

Video: Lehterä yllätti Niemen puikoista

NHL-blogi: Barkov ja Donskoi taituroivat maalit

NHL-blogi: Komarov ilmiliekeissä, Korpisalolle uran avausvoitto

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa