VIDEO: Team Eurooppa tiputti Tre Kronorin World Cupin välieriss

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: Video
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Eilen illalla pelattiin vuoden 2016 World Cupin toinen välieräottelu kun Team Eurooppa haastoi Ruotsin, ja lähti tavoittelemaan historiallista finaalipaikkaa yhdistelmäjoukkueelleen. Tavoite meni täysin nappiin sillä joukkue pääsi juhlimaan jatkoajalla syntyneellä äkkikuolema maalilla voittoa lukemin 2 – 3. 

Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista taistelua ja asetelmien hakua molemmilta joukkueilta. Vauhti ei huimannut päätä, molemmilla joukkueilla oli pari mukavan oloista maalintekotonttia, mutta ensimmäiselle erätauolle siirryttiin siitä huolimatta 0 – 0 lukemissa.

Toisen erän alussa Ruotsi sai kuitenkin Euroopasta niskalenkin, kun Tre Kronor siirtyi reilun kahden minuutin pelin jälkeen 1 – 0 johtoon Niklas Bäckströmin maalilla. Johtomaalin jälkeen Ruotsi pyrki kontrolloimaan peliä. Joukkue onnistuikin siinä mukavasti erityisesti alivoimalla, jossa joukkue onnistui kahden kaksi minuuttisen aikana luomaan jopa vaarallisempia maalintekotilanteita kuin YV:llä olleet eurooppalaiset. Team Eurooppa oli kuitenkin hyvin aktiivinen 5 vs. 5 pelissä ja se aktiivisuus palkittiin lopulta 1 – 1 maalilla, jonka viimeisteli Marian Gaborik. 

Kolmanteen erään Eurooppa saikin salama-alun illan tähdeksi nousseen Tomas Tatarin ansioista. Slovaki-hyökkääjä leipoi kiekon maaliin, kun kolmas erä oli ehtinyt vanheta vain 12 sekuntia.

Tämän jälkeen pelinkuvaksi alkoi muodostua asetelma jossa Ruotsi hyökkäsi ja Eurooppa puolusti. Ja kuten arvata saattaa, niin puolustus murtuu ennemmin tai myöhemmin kun joukkueellinen NHL:n supertähtiä painaa peliä päälle vaihto toisensa jälkeen. Ruotsin yrittäminen palkittiin lopulta ajassa 55:28 Erik Karlssonin toimesta.  Ja yllättäen maalissa oli ruotsalaiseen tapaan myös onni matkassa kun Karlssonin veto muutti suuntaan Roman Josin mailasta juuri ennen maalia. Näin ollen otteluun lähdettiin hakemaan voittajaa jatkoerästä lukemin 2 – 2.

Jatkoerä ei kestänyt kuin reilu kolme minuuttia, mutta sen ratkaisu oli hyvin dramaattinen ja sitä puidaan varmasti pitkään länsinaapurimme mediassa. Eurooppa toimitti kiekkoa ränniin, Lundqvist lähtee seikkailemaan maaliltaan ulos, kiekko maalin eteen Tatarille ja juhlat ovat valmiit. Ruotsi haastaa vielä maalin, mutta tuomarin hyväksyessä osuman juhlat ovat valmiit alkamaan uudelleen. Eurooppa finaaliin lukemin 2 – 3 alla olevalla osumalla, jonka Ruotsi haasatoi tappiollisesti potkumaaliksi…

Potkumaalista tuli muuten sellainen hassu juttu mieleen, että Team Euroopan valmentaja Ralp Kruegerhan työskentelee päätoimisesti Valioliigaseura Southamptonin toimitusjohtajana.

Lue myös:

VIDEO: MATT MURRAY MISSAA NHL-KAUDEN ALUN

VIDEO: KANADA MURSKASI VENÄJÄN WORLD CUP VÄLIERÄSSÄ

unibet tarjous
VAIN 28.10 ASTI!
unibetin uusi logo.
TEHOSTETUT NBA-KERTOIMET!
Pelaa