Malmö - Halmstad 11.4

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 11/04/2011
Jaa tämä...

Halmstad haastaa Malmön Allsvenkanissa.

Malmö FF – Halmstad, Merkki 2, Kerroin 

MALMÖ:
Viime kauden Ruotsin mestariksi kruunattiin Malmö. Turkoosipaidat ovatkin tällä kaudella todella suuren tarkkailun alla, sillä monet asiantuntijat odottelevat joukkueen kaudesta jopa täydellistä pannukakkua. Kieltämättä joukkue on pysynyt hyvin yhdessä myös tällä kaudella, mutta silti mestaruuskrapula saattaa hyvinkin nousta suureen rooliin. Lisäksi mestarin voittaminen on aina haluttua tavaraa. Ruotsin liiga on kuitenkin sen verran tasainen, että jokaisella joukkueella on mahdollisuus kaataa viime kauden mestari. Tällä kaudella kannua tuskin sama joukkue nostelee, sillä nyt olisi esimerkiksi Tukholman AIK:n tai IFK Göteborgin aika nousta jälleen esiin.

Malmö aloittikin kauden 4-2 voitolla, joka kertoo siitä, että maalintekovoimaa joukkueesta löytyy, mutta miten on puolustuksen laita? Sanoisin, että vähintään kysymysmerkki. Ennen kauden alkua turkoosipaitojen valmistautuminen meni melkoisesti metsään, sillä harjoitusotteluista tuloksena oli todella usein tappioita. Lisäksi juuri ennen kauden alkua joukkue pelasi Helsingborgia vastaan Super CUPin finaalin ja tuloksena tästäkin jälleen tappio. Kotijoukkueen osalta kannattaakin seurata tarkkaan Daniel Larssonia ; hän vastasi joukkueensa kahdesta osumasta kauden avauksessa. Malmölta sivussa tästä pelistä ovat Jasmin Sudic ja Ivo Pekalski.

HALMSTAD:
Halmstad on tällä kaudella yksi suurimmista kysymysmerkeistä. Joukkueella on tällä kaudella sekä uusi Espanjalaisvalmentaja, että peräti viisi kyseisen maan kansalaisuuden omaavaa pelaajaa. Kaudesta voi siis tulla käytännössä mitä tahansa. Joukkue taistelee todennäköisesti siellä turvallisessa keskikastissa, sillä putoamiseen en todellakaan usko. Raha on varmasti yksi tekijä mikä on ollut keskustelunaiheena, mutta se on selvää, että raha on vain rahaa ja tulokset tehdään kentällä.

Halmstad aloitti kauden Kalmaria vastaan maalittomalla tasapelillä. Tulos oli todella hieno, sillä Kalmar kuuluu tällä kaudella jälleen yhdeksi mitalisuosiksi. Halmstadin puolustus suoriutui hyvin ottelusta, mikä kertoo tottakai siitä, että joukkue pystyy haastamaan erittäin hyvin myös suurimpia joukkueta, johon myös viime kauden mestari Malmö kuuluu. Halmstad on tämän lisäksi pärjännyt ihan mukavasti Malmöa vastaan, sillä viidestä edellisestä joukkueiden kohtaamisesta vieraiden tilillä on voitto ja kaksi tasapeliä. Halmstadin riveistä tänään puuttuu todennäköisesti vain Christian Järdler, Viktor Ljung sekä Joe Sise.

Veikkaussivut | Tuomaas