Peru - Uruguay 19.7 (ti-ke yö)

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 19/07/2011
Jaa tämä...

Puolustaako Peru itsensä finaaliin?

Peru – Uruguay, Merkki X, Kerroin 

Peru – Uruguay, Merkki Alle 1,5 maalia, Kerroin 

Turnauksen suurin yllättäjä Peru selviytyi välieriin kaadettuaan parhaan lohkoykkösen Kolumbian jatkoajan jälkeen maalein 2-0 huikeassa puolivälieräottelussa. Joukkue on pelannut erittäin ehjästi ja neljästä pelistä saldona 2-1-1, maaliero 4-2. Joukkueen puolustuspeliä on ollut ilo seurata, se on erittäin varmanoloinen ja kivikova. Se lähtee tähänkin otteluun altavastaajan asemassa, joten Peru pitää varmasti puolustavan pelityylinsä. Punapaitojen epäiltiin kärsivän maalinteosta ennen turnausta, kun kapteeni Claudio Pizarro ja Jefferson Farfan jättivät tyhjän aukon hyökkäykseen. Vastoin odotuksia Peru on onnistunut todella tehokkasti omissa paikoissaan, vaikka maalipaikoilla se ei juhli. Vargas-Guerrero kaksikko on tällä hetkellä kuumaa kamaa.Peru pystyy onnistuessaan pitämään Uruguayn tähtihyökkääjät kurissa, mikä pitäisi ottelun vähämaalisena ja tasaisena.
Peru voi onnistua myös maalinteossa, sillä Uruguayn puolustus ei ole tällä hetkellä parhaassa mahdollisessa kunnossa; johtaja Diego Godin on sivussa, ja viime ottelussa ulosajon saanut puolustava keskikenttäpelaaja Diego Perez on niinikään poissa. Muutenkin puolustuspelissä on puutteita, lähes joka pelissä ollaan nähty paljon virheitä. Argentiinaa vastaan Uruguay kuitenkin kasasi rivinsä upeasti. Ottelussa on todella suuret panokset, joten molemmat pelaavat varmasti aika tarkkaa peliä.

Perun joka osa-alue toimii. Toimivalla puolustuspelillä se jäädyttää mitä todennäköisemmin Uruguayn hyökkäyksen, sillä sinipaidat ovat olleet tähän mennessä todella tehottomia maalipaikoissa; ainoastaan neljä maalia tehtynä. Puolestaan Perun hyökkäyskalusto on aika kapea, joten Uruguay pääsee aika lailla helpolla, vaikka välillä Peru pääsee haastamaankin. Uskon siis, että ottelusta tulee vähämaalinen ja tasainen, jossa Uruguay on hienoisesti niskan päällä ja määrää pelin tahdin. Perua on kuitenkin tällä hetkellä vaikea yllättää.
Joukkueet kohtasivat lohkovaiheessa, jolloin päädyttiin 1-1 tasatulokseen. Peru iski Uruguayn heikkoon kohtaan eli puolustukseen, ja pääsi muutaman kerran ihan huippupaikoille. Uruguay ei sen sijaan saanut millään puhkottua Perun onnistunutta puolustusta, jossa roolit ovat varmasti selvillä.

Sinipaidoilla on materiaalietu, mutta pelillisesti se on ollut odotettua heikompi.

Veikkaussivut | JJ