Uruguay - Peru 4.7 (ma-ti yö)

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • /
Jaa tämä...

Onnistuuko Peru yllättämään Uruguayn?

Uruguay – Peru+1, Merkki 2, Kerroin 

Jalkapallon Copa American kolmatta pelipäivää ; tässä ottelussa Uruguay kohtaa Perun. Kyseessä on C-lohkon ottelu. Uruguay on yhdessä Chilen kanssa kyseisen lohkon suurimmat suosikit. Peru ja Meksiko taistelevat kolmannesta sijasta. Uruguay on materiaalissa selvästi Perua vahvempi. Uruguaylla on myös kaikki paineet. Joukkueen päävalmentaja luottaa pitkälti samaan joukkueeseen, millä turkoosipaidat pelasivat viime kesän MM-kisoissa. Uruguay:lla on, etenkin, hyökkäys todella huikea.

Turkoosipaidoilla olisi tarjolla kärkeen sellaisia nimiä kuin Diego Forlan, Luis Suarez, sekä Edinson Cavani. Kuitenkin joukkueen ylivoimaisesti suurin tähti ; Forlan, pelasi surkean kauden Atleticossa. Kuinka se heijastuu Copa Americassa? Muuten Uruguaylla on vahva puolustus, mutta suuren kysymysmerkin aiheuttaa se, pystyykö Diego Godin pelaamaan? Mikäli ei pysty, se olisi todella suuri miinus.

Puolestaan Peru menetti kaksi suurinta hyökkäyspään tähteään juuri ennen kisoja. Perua ei pysty edustamaan Claudio Pizarro eikä Jeffrenson Farfan. Saattaa myös olla, että Fiorentiinassa leipänsä tienaava Juan Vargas on sivussa, mutta se ei todellakaan ole varmaa. Päävastuu maalinteosta siirtyy näin HSV:ssä pelaavan Paolo Guerreron vastuulle. Perun selvästi parhain osa-alue on puolustus. Varmasti Peru tulee avaamaan peliä pitkillä syötöillä, joilla yritetään löytää Guerreroa ; pelinrakennustaitoa kun ei juurikaan Perulta löydy, mikäli Vargas ei pysty pelaamaan. Peru on selvinnyt neljässä edellisessä Copa America -turnauksessa aina puolivälieriin asti. Myös tässä turnauksessa Perulla on täysin realistiset mahdollisuudet edetä lohkokolmosena puolivälieriin.

Avausottelut ovat aina todella vaikeita. Senpä takia avausottelussa yllätysmahdollisuudet ovat aina suurimmillaan. Perua kyllä uskaltaa kokeilla näin suurilla kertoimilla. Perun puolustus on niin loistava, että Uruguaylle maalinteko ei tule olemaan helppoa.

Veikkaussivut | Tuomas