Islanti - Tanska 4.6

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 04/06/2011
Jaa tämä...

EM-karsintojen Pohjoismaiden välienselvittely.

Islanti – Tanska, Merkki 2, Kerroin 

UEFA:n maapisterankingin 12. Tanska on perustasoltaan rankingissa 40. olevaa Islantia monin verroin laadukkaampi joukkue ja vieraissakin selkeä suosikki. Kotijoukkueen peli on ollut hyvin epätasaista; joukkue pystyy välillä pitämään vastustajansa aisoissa pitkäänkin, mutta sillä on ollut tapana repsahtaa ottelujen sisällä yllättäen.

Islanti on neljän pelin jälkeen H-lohkon jumbona yhdellä pisteellään. Joukkue hävisi syksyllä Tanskaa hieman heikommalle Norjalle kotonaan 1-2 ja vieraissa nimenomaan Tanskalle 1-0. Sen jälkeen pataan tuli kotona 1-3 Portugalilta ja ainoa piste saavutettiin Kyproksella 0-0.

Vierailija Tanska on aloittanut karsinnat ihan mukavasti seitsemällä pisteellä, edessä on vahva Portugali maalieron turvin sekä kärjessä heikompi Norja kymmenellä pisteellä. Ensimmäisessä pelissä Tanska voitti juurikin Islannin 1-0 kotona ja sen jälkeen tuli turpaan Portugalilta vieraissa 3-1. Seuraavaksi Tanska hoiteli kotonaan Kyproksen 2-0 ja pelasi vieraissa Norjan kanssa tasan 1-1.

Kun puolet peleistä on pelattu, Islanti on tehnyt vain kaksi maalia ja päästänyt kuusi. Tanska taas on tehnyt viisi ja päästänyt vain neljä. Peli on siis Tanskalle pakkovoitto, sillä muuten karsintaviiva voi karata jo liian kauas. Islannin mahdollisuudet EM-kisoihin ovat käytännössä jo murskaantuneet.

Keskinäisissä Tanska on ollut vahvasti niskan päällä: viimeiset viisi keskinäistä ovat kaikki päättyneet punapaidoille järkyttävällä maalierolla 14-1! Suuren materiaali- ja motivaatioedun turvin vierasjoukkue nappaa täyden pistepotin ja jatkaa EM-kisapaikan tavoittelua.

Tulosveikkaus: 0,1-2,3

Veikkaussivut | HIFK2011