Portugali - Norja 4.6

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 03/06/2011
Jaa tämä...

Norja vaikean tehtävän edessä Lissabonissa.

Portugali – Norja, Merkki 1, Kerroin 
Portugali – Norja+1, Merkki 1, Kerroin 

Ykköspaikkaa pitää hallussaan todella yllättäen Norja, ja kakkosena on Portugali. Norja on ollut ehdottomasti koko karsintojen suurimpia yllättäjiä, kun taas Portugali ollut pieni pettymys. Portugali on materiaaliltaan todella paljon Norjaa laadukkaampi, ja kotietu vaan tekee Portugalista suuremman suosikin.

Portugali on aloittanut karsinnat kahdella voitolla, tasapelillä, ja tappiolla. Maaliero on plussan puolella kolmen verran. Portugali voitti edellisessä ottelussaan Suomen 2-0, kun kyseessä oli ystävyysottelu. Muuten joukkueen parhaimmat maalintekijät karsinnoissa ovat olleet kahdella osumallaan Raul Meireles, Nani, sekä Cristiano Ronaldo. Muuten voisi mainita nimet Hugo Almelda, sekä Manuel Fernandes, jotka ovat viimeistelleet yhden osuman. Puolestaan Norja on siis, kuten todettu, lohkon suurin yllättäjä. Kahdesta edellisestä karsintapelistä vieraat ovat haalineet kasaan neljä pistettä ; ensin voitto Kyproksesta, ja sen jälkeen tasapeli kotona Tanskaa vastaan. Norjan parhaimmat maalintekijät ovat olleet kahdella osumallaan Erik Huseklepp, yhdessä osumassa ovat mm. Brede Hangeland, John Arne Riise, John Carew, sekä Mohammed Abdellaoue.

Portugali on ollut ehkä yllättävän heikko näissä karsinnoissa, joten nyt olisi ryhdistäytymisen paikka. Norja on perustasoltaan niin paljon kotijoukkuetta heikompi, että yllätysmahdollisuudet ovat melkoisen vähissä. Toisaalta, vieraat ovat pelanneet upeat karsinnat, ja Portugalin täytyy olla jatkuvasti hereillä Norjan nopeiden vastaiskujen kanssa. Portugali on ehdottomasti todella suuri suosikki, ja ottaa tästä kotivoiton.

Veikkaussivut | Tuomas