Kazakstan - Azerbaizhan 3.6

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 03/06/2011
Jaa tämä...

Jalkapallon EM-karsintaottelu.

Kazakstan – Azerbaizhan, Merkki X, Kerroin 

Kazakstan – Azerbaizhan, Alle 2,5 maalia, Kerroin 

Jalkapallon EM-karsinnoissa A-lohkon ottelussa Kazakstan saa vieraakseen Azerbaizhanin. Kyseessä ei ole ihan “El Clasico” -mittoja täyttävä ottelu, sillä molemmat maat kuuluvat ehdottomasti lohkon heikoimpiin, eikä kummassakaan maassa tulla juhlimaan EM-kisapaikkaa. Joukkueet ovat melkoisen tasavahvat, mutta toisaalta vierailija Azerbaizhan on saalistanut karsinnoissa yhden voiton, kun taas Kazakstanin pistepussi näyttää edelleen nollaa pistettä. Kazakstanin kotietu tasaa lähtökohtia niin, että ottelusta on tulossa vähämaalinen, ja näin tasapelin todennäköisyys korostuu.

Kazakstan hävisi edellisessä ottelussaan Saksalle 4-0. Tuossa ottelussa Kazakstan oli täysin vastaantulija, mutta toisaalta Saksakin oli todella hyvä. Kazakstan ei ole tehnyt karsinnoissa vielä maaliakaan, joten kyseinen asia kertonee, minkä tason joukkueesta on kyse. Miroslav Beranekin poppoolla onkin todella suuri työ, jos joukkue haluaa voittaa karsinnoissa edes yhden ottelun. Kieltämättä Azerbaizhanillekin maalinteko on ollut vaikeaa, mutta toisaalta Ruslan Abushovilla, Vagif Javadovilla, sekä Rashad F.Sadynovilla on yhdet maalit tehtynä. Vieraiden osalta suomalaiset muistavat parhaiten todennäköisesti keskikentällä viihtyvän Elvin Mammadovin.

Tälläisessä ottelussa, kun kumpikaan ei kykene hallitsemaan ottelua, tulee usein melkoisen surullista katsottavaa. Molempien hyökkäyspelaaminen on sen verran surkeaa, että maalintekotilanteilla juhliminen on hyvin kaukaa haettua. Kazakstan kykeni edellisessä kotiottelussaan Valko-Venäjää vastaan pelaamaan 1-1 tasatuloksen, joka on jo mukava suoritus. Azerbaizhanin vieraspelaaminen on ollut alle kaiken arvostelun, joten todennäköisesti maaliton tasapeli tai molempien yhden maalin tekeminen vaikuttaa realistiselta.

Veikkaussivut | Tuomas