U21 Islanti - U21 Tanska 18.6

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 18/06/2011
Jaa tämä...

Eteneekö Tanska välieriin?

Islanti – Tanska, Merkki 2, Kerroin 
Islanti+1 – Tanska, Merkki 2, Kerroin 

Alle 21-vuotiaiden EM-kisojen lohkopelit päättyvät A-lohkon osalta. Lohkossa Sveitsi on jo varmistanut lohkovoittonsa, joten mitään polttavaa tarvetta sillä ei ole saada pisteitä, toisin kuin vastustajallaan V-Venäjällä. Lohkon toisessa kamppailussa kisäisäntä hakee voittoa, joka veisi sen melko varmasti kohti välieriä.

Kisasäntä Tanska avasi maali- ja pistesaldonsa 2-1 voitolla V-Venäjästä. V-Venäjä siirtyi ottelussa yllättäen 1-0 johtoon. Tanska kuitenkin nousi ensin tasoihin, kun Eriksen laittoi epäonnistuneen rankkarin päätteeksi paluupallosta sisään. Kotijoukkueen peli vapautui selvästi ja joukkue hallitsi peliä, mutta V-Venäjän puolustus piti. 71.minuutilla Tanskan Jörgensen räjäytti areenan liitoksistaan erinomaisella laukauksella. Tilanteessa Jörgensen haki hyvin maalipaikan, tosin hänelle annettiin hieman liikaa tilaa ja aikaa tuohon ratkaisuun. Joka tapauksessa ansaittu voitto Tanskalle ja näin ollen se on mukana taistelussa välieräpaikasta, kun sen pistesaldo näyttää kolmea pistettä, maaliero 2-2.

Islannin lohkopelit ovat sujuneet todella alavireisesti. Joukkueella ei ole enää mitään mahdollisuuksia edetä jatkoon. Maaliero on neljä maalia pakkasella(0-4) ja jokaisella osa-alueella joukkueen peli on täysin sekaisin. Islanti on hivenen V-Venäjää vahvempi, mutta peliesityksiltään todella paljon jäljessä. Tanskan materiaali riittää turnauksessa sijoille 3-5.

Islannilla ei ole ottelussa panosta, sen sijaan Tanska nousisi voitolla taistelemaan jatkopaikasta, mutta se vaatisi myös V-Venäjän kompastumista. Jos V-Venäjä voittaa Sveitsin niukasti, täytyy Tanskan hoitaa Islanti kahdella tai kolmella maalilla, joten joukkue lähtee ottelussa ehdottomasti hakemaan nopeaa avausmaalia.

Koti-ja materiaalietu, parempi vire ja suurempi pistetarve tekevät Tanskasta hyvän pelattavan.

Veikkaussivut | Jeejee