Tanska U21 - Valko-Venäjä U21 14.6

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 13/06/2011
Jaa tämä...

Tanska kotikisoissa pakkovoiton edessä.

Tanska – Valko-Venäjä, Merkki 1, Kerroin

Jalkapallon U21-kisat jatkuvat Tanskassa ; tässä otteluparissa Tanska kohtaa Valko-Venäjän. Tanska saa jokaiseen otteluun todella suuren kannatuksen, sillä kyseessä ovat punapaitojen kotikisat. Tanskalle se tulee olemaan todella suuri voimavara, jonka avulla saatetaan mennä
hyvinkin pitkälle. Tanska on materiaalissa Valko-Venäjää selkeästi laadukkaampi ja lähtee otteluun suurena suosikkina. Tämän lisäksi ottelussa on todella suuret panokset ; Tanska hävisi avausottelunsa hieman yllättäen Sveitsille niukasti 0-1, kun taas Valko-Venäjä otti 2-0 voiton lohkon neljännestä joukkueesta, Islannista. Tanskalla ei ottelussa oikeastaan ole enää varaa tappioon.

Tanska aloitti kisat siis 0-1 tappiolla Sveitsille. Tanskalla oli ottelussa useita hyviä maalintekopaikkoja, mutta lopulta vain Sveitsi onnistui maalinteossa. Tanskahan sai pallon kertaalleen maaliin lisäajalla, mutta punapaitojen harmiksi avustava tuomari liputti kyseisen maalin paitsioksi. Tanskassa ollaan odotettu näitä kisoja varmasti hyvin kauan ja motivaatio on todella huipussaan. Kotiyleisön edessä fanien merkitystä ei voi korostaa liikaa. Henkilökohtaisesti olisin odottanut Tanskan pystyvän voittamaan Sveitsin, mutta nyt tilanne on se, että ei ole varaa tappioon. Hyökkäysnelikolta, Nicolai Jorgensen, Nicolaj Agger, Soren Frederiksen sekä  Henrik Dalsgaard on löydyttävä ratkaisuvoimaa.

Puolestaan Valko-Venäjä otti lopulta yllättävän helpon voiton Islannista, vaikka aluksi ei siltä vaikuttanut. Otteluhan oli todella kauan maalittomassa tilanteessa, kunnes viisitoista minuuttia ennen loppua Valko-Venäjälle tuomittiin rangaistuspotku, jonka Andrey Voronkov toimitti varmasti maaliin. Aivan ottelun lopussa Maksim Skavysh lisäsi tulostaululle 2-0 loppulukemat.

Tanskalla on ottelussa kohtalaisen selvä materiaalietu sekä jo useampaan kertaan mainittu kotiyleisö. Tuskinpa vieraiden kannattajia saapuu otteluun paljoakaan, joten varmasti Tanska -huudot kuuluvat Kööpenhaminan ydinkeskustaan asti. Tanskalle olisi tärkeää saada maali ennen puoliaikaa, jotta homma ei menisi liian vaikeaksi. Valko-Venäjälle tasapelikin olisi ottelusta hyvä tulos, joten toivottavasti vierailijat eivät ala vain puolustamaan.

Veikkaussivut | Tuomas