Guadeloupe - USA 14.6 (ti-ke yö)

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 14/06/2011
Jaa tämä...

Gold Cupin C-lohkossa pelataan viimeinen ottelu.

Guadeloupe +1,5 – USA, Merkki 1, Kerroin
Guadeloupe +2,5 – USA, Merkki 1, Kerroin
Guadeloupe +3,5 – USA, Merkki 1, Kerroin

Jalkapallon Concacaf CUPin C-lohkon päätöskamppailujen toisessa ottelussa Guadeloupe haastaa Yhdysvallat. Tilanne on nyt se, että Guadeloupe on hävinnyt molemmat ottelunsa, mutta kuitenkin todellakin varmasti yllättänyt monet jalkapalloa seuraavat. Guadeloupen piti olla selkeästi lohkon heikoin, mutta kahdesta pelistä kaksi tehtyä ja neljä päästettyä kertovat aivan muuta.

Puolestaan Yhdysvallat koki shokkitappion Panamalle, mutta voitti kuin voittikin Kanadan.
Yhdysvallat on tästä lohkosta se suurin suosikki etenemään jatkoon. Guadeloupe on kuitenkin osoittanut omalla pelillään, että se pystyy haastamaan suuriakin maita.

Guadeloupe aloitti turnauksensa hienosti 2-3 Panamaa vastaan. Joukkue lopulta hävisi ottelun, mutta taistelu oli hieno. Guadeloupe on osoittanut, että tässä lohkossa ei yksikään kävele pienen saaren ylitse. Toisessa ottelussa Guadeloupe oli jälleen hienosti mukana, mutta hävisi lopulta 1-0. Vastassa oli tuossa ottelussa Kanada. Puolestaan USA aloitti turnauksensa 2-0 voitolla Kanadasta. Yhdysvallat eivät antaneet siinä Kanadalle juurikaan mahdollisuuksia, mutta seuraava ottelu olikin jo sitten täysin toinen asia. Kukahan oli lyönyt rahansa sille, että USA häviää Panamalle? Lopputuloksena Panama otti erittäin upean 1-2 voiton. Jokainen voi itse miettiä, oliko Panamalle tuomittu rangaistuspotku sen arvoinen, mutta joka tapauksessa yllätykset ovat aina tervetulleita.

USA on ottelussa todella suuren suosikin asemassa. USA on perustasoltaan karmeasti “kotijoukkuetta” edellä. Guadeloupe tulee varmasti puolustamaan tiukasti ja keskittymään vastaiskuihin. Monet pitivät USA:lle Panama -ottelua helppona, se oli lopulta kaikkea muuta. Mikäli Yhdysvallat saa maalin heti alkuun, niin homma alkaa olla menetetty. Guadeloupelle olisi huipputärkeää selviytyä pitkälle maalittomassa tasatilanteessa. Varmasti myös joukkueelle avautuu jossain välissä joitain vastaiskutilanteita. Lisäksi myös erikoistilanteet on sellaisia, joissa on pyrittävä fiksuihin ja järkeviin ratkaisuihin. Niissä on Guadeloupen yllätysmahdollisuudet.

Veikkaussivut | Tuomas