Kanada - USA 6.5

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 06/05/2011
Jaa tämä...

Kanada lähtee tämän illan otteluun selkeänä ennakkosuosikkina.

Kanada – USA, Merkki yli 5.5 maalia, Kerroin 

Jääkiekon MM-kisojen todellisessa huippuottelussa Kanada kohtaa USA:n. Kyseessä on välisarjan ottelu, joka on molemmille ensimmäinen. Kanada on ollut MM-kisojen paras joukkue, sillä vaahterapaidoilla on tilillä kolmesta ottelusta kolme voittoa. Viime kerralla Sveitsiä vastaan Kanada joutui sentään tiukille, sillä voitto tuli vasta jatkoerässä. Ratkaisijana oli puolustaja Alex Pietrangelo. Kanadan materiaali on kisojen parhaimmistoa, siksi hieno turnauksen alku ei ole varmasti kenellekään mikään yllätys. Punapaitojen joukkueesta voisi nostaa esille monta nimeä, mutta erityismaininnan ansaitsevat tähän mennessä upean turnauksen pelanneet John Tavares, sekä Jeff Skinner. Molemmat taistelevat jopa koko kisojen pistepörssin voitosta.

Puolestaan Yhdysvaltojen joukkue ei ole sellainen jolla taisteltaisiin MM kisojen kultamitaleista, mutta silti himmeämpi mitali on ehdottomasti mahdollinen. Joukkueen suurimpina tähtinä ovat puolustuksen Cam Fowler sekä Jack Johnson. USA on aloittanut turnauksensa voitolla Itävallasta sekä Norjasta. Tappion sinipaidat kokivat alkusarjan päätösottelussa Ruotsia vastaan rumin numeroin. Kuinka USA on pystynyt käsittelemään Ruotsi -ottelun? Molemmilta löytyy maalivahdit, jotka pystyvät parhaimpina päivinä pitämään joukkuetta pelissä mukana. Tosin USA:n Montoya on ollut erittäin epävarma näissä kisoissa ja uskon Reimerin aloittavan.

Hyökkäysmateriaali on varsinkin Kanadalla sen verran laadukas, että ottelussa tulee todennäköisesti yli 6 maalia. Kanada on selvä ennakkosuosikki, mutta toisaalta USA on täysin yllätysvalmis joukkue ja varsinkin ylivoima on sellainen, mitä sinipaidoille ei saa antaa – siniviivalta Shattenkirk, Johnson, ja Fowler ampuvat innokkaasti kohti maalia. Kanadan kerroin ei houkuta (), mutta tämä kohde maistuu.

Veikkaussivut | Tuomaas_94