Ruotsi - Suomi 15.5

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 15/05/2011
Jaa tämä...

Ny rillataan.

Ruotsi – Suomi, Merkki 2, Kerroin  eli vihje on, että Suomi voittaa maailmanmestaruuden (varsinaisella peliajalla, jatkoajalla tai rankkareilla)

Täysin oikeat joukkueet finaalissa, niin alkulohkojen kuin pudotuspelien perusteella. Ruotsi tuhosi Tshekit ja ansaitsi finaalipaikan. Heidän puolustus on ollut ylivoimaisesti kisojen parasta, mutta riittääkö se tänään?

Tätä hetkeä Suomi on odottanut kauan ja nyt on (taas) mahdollisuus voittaa MM-kultaa. Suomen “kolmoskenttä” on toiminut kuin unelma tasakentällisillä sekä ylivoimalla. Sitä on erittäin vaikea pimentää, kun siellä on Immonen ja Granlund. Tuntuu, että Immonen tekee aina oikean ratkaisun kentällä mitä ikinä hän sitten tekeekin. Granlundia on kehuttu jo kaikkialla maasta taivaisiin ja syystä. Hän on ratkaissut otteluita omilla huippusuorituksilla sekä jakanut muille loistavia syöttöjä. Suomen puolustusmateriaali häviää Ruotsille rajusti, mutta Suomella on parempi hyökkäuskalusto sekä maalivahtipeli. Fasth on pelannut tähän mennessä loistavasti, mutta paineensietokyky on edelleen kysymysmerkki. Tämä on hänen ensimmäinen vuosi “tähtenä”.

Suomi voittaa niukasti hyökkäyskaluston Ruotsia vastaan, maalivahtipeli menee niukasti Suomelle ja Ruotsilla on selkeästi parempi puolustus. Miksi sitten 2,08 on ylikerroin? Ruotsi ei ole hyvä joukkue prässäämään vastustajaa ylhäältä, joka olisi Suomea vastaan paras taktiikka. Tshekkiä vastaan he yrittivät tätä, mutta lopulta luopui tästä taktiikasta ensimmäisen erän aikana. Ruotsi on hyvä vastahyökkäysjoukkue, mutta he tykkäävät pitää kiekkoa itsellään ja määrittää pelitemmon. Tätä ei kuitenkaan tapahdu, vaan Suomi tulee hallitsemaan kiekkoa ja määräämään temmon. He siis pelaavat juuri sitä samaa peliä mitä aikaisemmissakin otteluissa.

Peluutus Suomella on toiminut loistavasti, joten kaikilla riittää virtaa finaaliin. Jos ottelu menee jatkoajalle kallistuu kelkka Suomelle. Vielä muutama huomioitava asia.

– Merkkaako Ruotsi Granlundin sekä Immosen kentällä?
– Kumpi kontroloi kiekkoa enemmän?
– Maalivahtipeli! Kumpi on kuumempi tänään, Petri Vehanen vai Viktor “nobody” Fasth
– Jäähyt. Jos Immonen ja Granlund merkataan miesvartioinnilla tämä saattaa tietää paljon jäähyjä. Molempien ylivoimat ovat todella vaaralliset.

Tässä vielä kertoimia  otteluun

Varsinainen peliaika                                2,35   4,25   2,45

Ruotsi – Suomi (1-0)                               1,52    6,50   3,80

Ruotsi – Suomi, voittaa mestaruuden      1,82              1,95

Ruotsi – Suomi, tulosveto

2-3                17,00

2-4                 24,00

1-4                 30,00

1-3                 18,00

Veikkaussivut | Neukka