Saksa - Suomi 6.5

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 06/05/2011
Jaa tämä...

Tikkasen mietteet ottelusta.

Saksa – Suomi, Merkki 2, Kerroin 

Leijonien MM-urakka jatkuu kirvelevän Tshekki-tappion jälkeen välisarjaottelulla Saksaa vastaan. Unibetin kiekkoasiantuntija, lätkälegenda Esa ”Tiki” Tikkanen harmittelee Leijonien surkeaa viimeistelyä ja painottaa latautumisen merkitystä Saksa-otteluun lähdettäessä.

Tshekki-ottelun ratkaisuksi nousivat odotetusti erikoistilanteet.

– Suomi otti aivan liikaa jäähyjä, mistä varoittelin ennen peliä. Pitää muistaa, että MM-kisoissa on heikot tuomarit, ja turhautumisjäähyjä pitää välttää. Keskiviikkona tähän ei pystytty. Tshekki rankaisi ja tukki sen jälkeen keskialueen. Suomi loi kyllä hyvin maalipaikkoja, mutta tarkkuus puuttui jälleen lavoista. Ei oteta mitään pois mahtavan ottelun pelanneelta Tshekki-veskarilta, mutta Leijona-laukaukset olivat liian matalia tai menivät ohi, ja hakattiin päätä seinään. Peli oli sinänsä hyvää, mutta viimeistely edelleen surkeaa, sanoo Tiki.

Sopiva piristysruiske hyökkäykseen löytyisi Tikkasen mukaan rapakon takaa.

– Ville Leino olisi täydellinen lisäys Leijona-ryhmään. Hän toisi käsiä ja taitoa sekä pelin pyörittämiseen että maalintekoon.

Tikkasen mielestä lähtökohdat Saksa-otteluun ovat maalinteko-ongelmista huolimatta hyvät. Vastustajan vaarallisuutta ei kuitenkaan saa unohtaa.

– Tshekki-pelistä voidaan ottaa mukaan monia positiivisia asioita. Mutta: jos Leijonat lähtee peliin yhtään takki auki, turpiin tulee. Nyt pelataan jo elämästä ja kuolemasta, ja Saksan vaarallisuus on nähty. Joukkue pelaa kurinalaisesti, puolustaa hyvin ja hyökkää nopeasti. Suomen voiton avaimena on suoraviivainen peli, jossa ei turhauduta ja oteta jäähyjä. Tasainen neljän kentän rytmi ja paikoista sisään, niin kentällä ja katsomossa nähdään perjantai-illan huumaa, Tiki uskoo.