Suomi - Tsekki 4.5

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 04/05/2011
Jaa tämä...

Suomi haastaa tänään Tsekin.

Suomi – Tsekki, Merkki 1, Kerroin 

Viime vuoden mestarijoukkue Tsekki saa tänään vastaansa nälkäisen Leijonaryhmän. Tsekillä on ollut havaittavissa asenneongelmia kisoissa Slovakian sekä Venäjän ohella. Joukkue ei ole laittanut vielä mitään peliin ensimmäisissä otteluissa. Latviaa vastaan joukkue oli yllättävän suurissa ongelmissa, mutta onnistui nappaamaan 4-2 voiton. Kun on pelannut puolivaloilla ensimmäiset ottelut, on sitä vaikea lähteä parantamaan ilman herätystä. Tänään se herätys tulee.

Tsekki on ottanut paljon jäähyjä (24min.) ja Suomi tulee rankaisemaan ylivoimalla ainakin pari kertaa. Immonen-Granlund kaksikko on toiminut paremmin kuin hyvin, mutta nyt odotan enemmän apuja ykköskentältä. Ruutu-Koivu-Aaltonen kolmikosta vain Aaltonen on pelannut hyvin. Onko Ruudun rooli maajoukkueessa liian hyökkäävä, koska Ruutu pelaa kovaa eikä ole varsinainen viimeistelijä.

Erikoistilanteet:

Suikkanen kritisoi Suomen alivoimaa, mutta on se parempaa kuin Tsekin alivoima. Janne Lahti on mielestäni markan mies ja häviää suurimman osan kaksintaisteluista. Hän yrittää kuitenkin aina parhaansa ja sen takia hän sekä Pihlström ovat yksi suomen parhaimmista alivoimapelaajista. He uhrautuvat joukkueen puolesta. Latvia teki kaksi maalia ylivoimalla, mutta tähän tartutaan liikaa. Ensimmäinen maali meni hieman Nokelaisen piikkiin kun hän lähti ennakoimaan Redhilsin syöttöä, mutta oli kyllä myös komea veto. Toinen maali oli sitten todella huonoa tuuria.

Ylivoima on toiminut loistavasti. Immosen laiskuus paistaa silmiin 5 vs 5 pelissä, mutta ylivoimalla hänen kädet jauhaa. Hän on Suomen tärkein pelaaja ylivoimalla. Vielä odottaisin 1. ylivoimassa parannusta ja sitä voitaisiin saada jos Tuomo Ruutu vaihdettaisiin Antti Pihlströmiin, joka on tottunut pelamaan ylivoimaa JYP:ssä. Tsekillä on vaarallisia pelaajia ylivoimalla eikä Tsekkille saa antaa liikaa ylivoimaa. Punainen lanka on kuitenkin kateissa ja kiekko liikkuu verkkaisesti. Pitää kuitenkin muistaa, että Jagr on Jagr.

Veikkaussivut | Neukka