Venäjä - Suomi 9.5

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 09/05/2011
Jaa tämä...

Molemmat joukkueet ovat varmistaneet paikan puolivälieriin.

Venäjä – Suomi, Merkki alle 4,5 maalia, Kerroin 

Venäjä sekä Suomi taistelevat lohkon toisesta sijasta. Tämä olisi molemmille joukkueille todella tärkeä sija nimittäin toisesta lohkosta asettuisi vastaan Yhdysvallat, Sveitsi tai Norja. Jos taas jää lohkossa sijalle 3. tai 4. asettuu vastaan joko Ruotsi tai Kanada.

Venäjällä oli eilen peli Tsekkiä vastaan ja numerot imartelevat Venäjää sillä ottelu päättyi 3-2 Tsekille. Venäjä oli todella haluton eikä tuntunut pääsevän ollenkaan pelirytmiin. Mediassa on hehkutettu (taas) Artjuhinia, koska hän teloa kaksi Tsekkiläistä. Nämä taklaukset olivat kovia, mutta vain yksi taklaus oli törkeä jossa hän ajoi kiekotonta pelajaa. Edes nämä kovat taklaukset eivät saaneet Venäjää syttymään! Kovaltshuk on ollut täysin pimennossa ja ihmettelen miten hän saa vieläkin peliaikaa. Ylivoimalla hän hukkaa kiekkoja ja yrittää siirtää vastuuta muille heikoilla syötöillä. Positiivinen asia Venäjälle on kuitenkin se, että Ovetshkin saatiin joukkueeseen mukaan. Toinen hyvä asia Venäjän kannalta on Nabokovin loukkaantuminen, joten nyt maalilla pelaa paljon varmempi Barulin.

Suomi on pelannut pelillisesti loistavasti, mutta maalinteko on tuottanut vaikeuksia. Slovakiaa vastaan ensimmäisessä maalissa Halak ei ollut valmiina ja toisessa maalissa sitten hän hörppäsi kiekon helposti sisään. Vain ylivoimassa Suomi on vakuuttanut, mutta he eivät saa tarpeeksi ylivoimaa ja se johtuu röyhkeyden puuttumisesta. Janne Pesonen ja Antti Pihlström ovat tuonneet sitä hiukan, mutta lisää kaivattaisiin. Tätä kautta saataisiin lisää ylivoimaa ja enemmän maaleja. Venäjää vastaan en usko Suomen lähtevän prässäämään ylhäältä vaan keskittyy enemmän keskustan tukkimiseen.

Odotettavissa on vähämaalinen ottelu, johon Suomi lähtee hienoisena altavastaajana. Venäjällä on laadukkaampi materiaali, mutta yhteys ei ole toiminut laisinkaan pelaajien kesken. Muuta huomioitavaa on se, että Jani Lajusen kisapassi leimattiin ja Lahti syrjäytettiin kokoonpanosta oikeutetusti. Hän hävisi aivan liikaa kaksinkamppailuja.

Veikkaussivut | Neukka