Liettua - Puola 25.3

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 24/03/2011
Jaa tämä...

Onko Liettuan motivaatio kohdallaan?

Liettua – Puola, Merkki 2, Kerroin 2.15 Bet24

Tämä ottelu ei ole EM-karsintaa, sillä Puola on toinen ensi vuoden EM-kisaisännistä eikä näin ollen osallistu karsintoihin, vaan pääsee kisoihin suoraan toisena isäntämaa Ukrainan tavoin. Liettualle pääsy kisoihin on sen sijaan työn ja tuskan takana, kun se on omassa, viiden joukkueen EM-karsintalohkossaan neljäntenä hallitsevan maailmanmestarin Espanjan, Tsekin sekä yhden pelin enemmän pelanneen Skotlannin takana. Liettua on kerännyt kolmesta ottelustaan saldon 1-1-1. Espanja näyttää karanneen lohkossaan jo omille teilleen, kuten odottaa saattoi, mutta toisesta jatkopaikasta käydään kuitenkin vielä tiukka taisto.

Tällä hetkellä tilanne tuon toisen jatkopaikan suhteen on seuraava:

Tsekki 6p.

Skotlanti 4p.

Liettua 4p.

Liettualla on varmasti enemmän tai vähemmän mielessä ensi tiistain kotiottelu hallitsevaa maailmanmestaria vastaan. Joukkue haluaa tuossa ottelussa taatusti näyttää tasonsa kotiyleisönsä edessä ja ennen kaikkea taistella tärkeistä EM-karsintapisteistä. Näin ollen Liettuan motivaatiossa harjoitusmatsissa Puolaa vastaan voi olla puutteita ja kokoonpanossakin nähdään varmasti kokeiluja, kun ei haluta riskeerata mitään tällaisessa panoksettomassa pelissä. Myös väsymyksessä halutaan säästellä, sillä tuo tärkeä Espanja-ottelu on vain muutaman päivän kuluttua.

Puolan motivaatio sen sijaan on luultavasti toista maata, kun se valmistautuu kotikisoihin pelaamalla pelkästään näitä ystävyysotteluita. Joukkue tuskin ottaa näitä minään totaalisina “höntsämatseina” ja vaikka joukkueessa näissä otteluissa joitain kokeiluja tehdäänkin, niin porukassa nähdään nälkäisiä kavereita, joiden tavoitteena on päästä pelaamaan arvokisoissa oman kotiyleisönsä edessä. Taistelu pelipaikoista siis elää kiivaana. Vierailija Puola on myös onnistunut edellisissä otteluissaan, kun se on kaatanut sekä Norjan että Moldovan 1-0-lukemin. Puolustus on pitänyt ja tämä ei tiedä hyvää Liettuan melko heikohkolle hyökkäykselle, jolla voinee sanoa olevan pieniä maalinteko-ongelmia, kun se on ainoastaan kaksi kertaa onnistunut maalin viimeistelemään käynnissä olevissa karsinnoissa.

Nämä lähtökohdat ottaen huomioon Puola lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja koska kerroinkin vaikuttaa varsin pelikelpoiselta, niin se kannattaa silloin hyödyntää.

Veikkaussivut | J

Tykkää Veikkaussivuista facebookissa, niin saat ilmaisia vetoja. Katso lisää Veikkaussivujen facebook-sivuilta.

Betssonilta 125€ talletusbonus                          

Nordicbetiltä 100€ talletusbonus                        

Unibet tarjoaa 50€ starttibonuksen