Almeria - Valencia 16.4

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 16/04/2011
Jaa tämä...

Lepakkolauma vierailemaan Mediterráneonille.

Almeria – Valencia, Merkki 2, Kerroin 2.00 , 

Almeria

Almerian kausi on ollut surkeaa katsottavaa. Kauden aikana voittoja on kertynyt raitapaidoille vasta viisi kappaletta, tappioita aivan valtavasti. Maalinteko on ollut kotijoukkueelle täyttä tuskaa, eikä se toisaalta ole mikään ihme – materiaali on todella heikko. Hyökkäysvoimaakaan ei ole loputtomiin. Kotonaankin Almeria on ollut umpisurkea, sillä Mediterráneonin kotiyleisö on saanut juhlia voittoa ainoastaan kahdesti. Se onkin melkoisen selvää, mikäli muutoksia ei tapahdu, että ensi kaudella kyseisellä stadionilla tullaan pelaamaan Espanjan Segundaa, eli toiseksi korkeinta sarjatasoa.

Kotijoukkueen heikkoa menestystä ei todellakaan voida laittaa vain hyvin rajallisen materiaalin piikkiin. Espanjan pääsarjassa pelaa useita joukkueita kohtalaisen mukavalla menestyksellä. Muutamalla voitolla Almeria palauttaisi itselleen sen totaalisesti kadonneen itseluottamuksen ja ennen kaikkea myös kotiyleisön tuen. Kyllähän se on huomattu, että kotipeleissä kannatus on jäänyt vähän vähemmälle. Raitapaitojen onnistujat ovat olleet tällä kaudella vähissä. Listaan voidaan kuitenkin laittaa nimet maalivahti Diego Alves, sekä hyökkäävä keskikenttäpelaaja Pablo Piatti. Kotijoukkueen parhaan maalintekijän titteliä pitää hallussaan tällä hetkellä seitsemällä osumallaan juuri edellä mainittu Pablo Piatti sekä Jose Ulloa.

Valencia

Valencia lähti kauteen yksi tavoite mielessään: pääsy kaudeksi 2011-2012 Mestareiden Liigaan. Kausi on sujunut jopa hieman yli odotusten, sillä Lepakkolaumasta lähti talousasioiden takia joukkueen kaksi tärkeintä avainpelaajaa, hyökkääjät David Silva ja David Villa. Heidät on korvattu erittäin hienosti, eikä pääsy ensi kaudeksi Mestareiden Liigaan tunnu olevan todellakaan kaukaa haettua. Valencia on tällä hetkellä kolmantena, heti kahden suuren, Barcelonan ja Real Madridin jälkeen. Kolme parasta selviytyy suoraan Mestareiden Liigaan, eikä Villarrealista taida olla valkopaitojen todelliseksi uhkaajaksi. Viime viikonloppuna kuumassa paikallispelissä Valencia murskasi Keltaisen sukellusveneen peräti 5-0. Valencialla oli muutama viikko sitten heikompi vaihe meneillään, mutta se on taakse jäänyttä elämää.

Valencian onnistujia tällä kaudella on ollut useampia. Suurimpia kehuja ansaitsevat ehdottomasti maalivahti Vicente Guiata sekä hyökkääjät Aritz Aduriz ja Roberto Soldado. Lisäksi esimerkiksi Tino Costa ja Ever Banega esittelevät upeita potkutekniikoitaan. Roberto Soldado on ollut viime aikoina todella hurjassa iskussa tehden maaleja käytännössä liukuhihnalta. Valencia peluuttaa usein vain yhtä hyökkääjää, ja nyt kun Soldado on näin hurjassa iskussa, entinen Mallorca-kärki Aritz Aduriz on saanut istua melkoisen paljon penkin puolella. Vieraissa Valencian peli kulkee loistavasti ja Almeriaakin vastaan muu tulos kuin vierasvoitto olisi jopa suuri yllätys.

Veikkaussivut | Tuomaas