Argentiina - Italia 6.7

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • /
Jaa tämä...

Maailmanliigan lopputurnauksen avausottelu.

Argentiina – Italia, Merkki 1, Kerroin 

Argentiinan lentopallo on kovassa nousussa, sen kertoo jo maailman kovin juniorituotanto. Viime vuonna sinipaidat hävisivät kaikki 16 otteluansa, mutta tänä vuonna ilme on ollut aivan eri ja joukkue on uudistunut lähes kokonaan. Argentiina nappasi tämän vuoden karsintapeleistään komeat yhdeksän voittoa 12 pelistä.

Italia selvisi lopputurnaukseen loppujen lopuksi helpolla tavalla. Ranska ja Etelä-Korea olivat täysin vastaantulijoita, mutta Kuuba pystyi hetkittäin haastamaan. Joukkue lähtee lopputurnaukseen kolmossuosikkina, joten odotukset ovat kovat. Berruto on saanut joukkueensa hyvään kuosiin, joten hyviä tuloksia sopii odottaa jatkossakin. Viimeksi joukkue kärsi kuitenkin 3-0 tappion Kuuballe panoksettomassa ottelussa. Joukkueen vahvuus eli torjuntapeli oli kauheaa katsottavaa.

Miten Berruto saa joukkueen nollaamaan tilanteen? Onko joukkue valmis tähän peliin? Sitä on vaikea sanoa, sillä joukkue ailahtelee paljon. Huippupelin jälkeen voi tulla yllättävä tappio, kuten esimerkiksi kotitappiot Ranskalle ja Kuuballe.

Argentiina on laadultaan vain hivenen heikompi ja se pystyy monipuolisella ja taitavalla hyökkäyspelaamisellaan horjuttaa Italiaa. Esimerkiksi sinipaitojen Sole on tottunut pisteiden tekoon ja hän on joukkueen pelin sielu. Alla on lisäksi todella hieno peliesitys kun joukkue kaatoi rankingkolmosen Serbian vieraissa todella komeasti 3-0. Peli on ollut enimmäkseen tasavahvaa läpi vuoden.

Avausottelussa ”yllätyksen” mahdollisuus on suurin. Argentiinalla on alla todella hieno kausi. Kovemmassa tikissä olevaa Argentiinaa on syytä kokeilla noinkin järisyttävällä kertoimella! Materiaalietu on vain pieni Italian eduksi, ja ajoittain Berruton porukka pelaa surkeaa ja turhauttavaa peliä. Tästä alkaa Argentiinan kulta-aika. Jos ei vielä tänä vuonna, niin viimeistään parin vuoden päästä. Tässä on kovan työn tulos.

Veikkaussivut | JJ