MM-kisat U-17: Englanti - Argentiina 30.6

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 30/06/2011
Jaa tämä...

Palaako Argentiina omalle tasolleen?

Englanti – Argentiina, Merkki 2, Kerroin

Yksi kovimmista ja tasaisimmista neljännesvälieräpareista Meksikon alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa. B-lohkon kolmonen Argentiina haastaa C-lohkon voittajan Englannin.

Avausottelussaan Englanti voitti odotetusti heikon Ruandan numeroin 2-0. Toisessa matsissa joukkue menetti johtonsa kahdesti 2-2 tasapelissä heikon Kanadan kanssa. Alkulohkon päätöspelissä Englanti voitti aneemisen Uruguayn 2-0. Jälkimmäiseksi mainittu ei oikein jaksanut enää pelata kunnolla, sillä jatkopaikka oli jo varmistettu. Toki Englantikin oli varmistanut pudotuspelipaikan, mutta halusi taistella helpommasta vastustajasta selvästi nälkäisemmin. Vastaan tuli kuitenkin Argentiina, joka on monin verroin Uruguayn vastustajaa Kongoa vahvempi. Englannin tilastot ovat siis 2-1-0, joten se jatkaa pudotuspeleihin tappiotta. Maaliero on todella hyvä 6-2.

Argentiinan ensimmäisessä ottelussa joukkue murtui ensimmäisen puoliajan lopulla ja Ranska nakutti kymmenessä minuutissa taululle tylyt loppulukemat 0-3. Toisessa matsissa joukkue oli jo selvästi paremmin hereillä ja voittikin Jamaikan 2-1. Viimeisessä lohkopelissä Argentiina hävisi Japanille 1-3, vaikka tekopaikkoja joukkueella olikin tuplasti enemmän. Näin ollen eteläamerikkalaisten tilastot näyttävät 1-0-2 ja maaliero on heikko 3-7. Parannettavaa pelissä siis vielä riittää.

Materiaaliltaan joukkueet ovat erittäin tasaväkiset. Englanti on pelannut hieman pirteämmin ja Argentiinan heräämistä odotellaan. Argentiinalle on potentiaalia jopa mitaleille asti, kunhan joukkueen peli pääsee omalle tasolleen. Eteläamerikkalaisille voisi laskea melko isonkin kotiedun, sillä peli pelataan Meksikossa. Argentiina on yksi niistä joukkueista jotka ovat päästäneet turnauksessa eniten maaleja; jopa 7. Etenkin puolustuspelissä on vielä parantamista, maalinteko alkaakin jo sujua. Eurooppalaisten pelille saattaa tulla vähän takapakkia, kun Argentiina luultavasti tulee hallitsemaan peliä. Jos Argentiina pelaa omalla tasollaan, on sillä erittäin hyvät mahdollisuudet kaataa Englanti ja jatkaa puolivälieriin.

Veikkaussivut | HIFK