Dallas - Miami 9.6 (to-pe yö)

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 09/06/2011
Jaa tämä...

Kumpi hommaa itselleen ensimmäisen ottelupallon?

Dallas – Miami, Merkki 1, Kerroin
Nowitzki – Wade, Merkki 1, Kerroin 2,05 Veikkaus

Nowitzki vai Wade? Terry vai James? Siinäpä vasta kysymys. Miamin piti olla finaalisarjassa selvä suosikki Dallasia vastaan. Dallas on kuitenkin osoittanut yhden asian ; aivan sama, oli piste-eroa kuinka paljon tahansa, niin takaa voidaan aina nousta. Miami ei osaa pelata johtoasemassa, ei sitten ollenkaan. Voitot ovat tasan 2-2, Miamilla on edelleen kotietu, mutta silti Dallasin itseluottamus on tällä hetkellä niin hurja, että sillä tehdään ihmeitä. Painosanalla ihmeitä. Dallasin numero 41 Dirk Nowitzki, tekee kentällä aivan mitä haluaa. Edellisessä ottelussa Saksalainen oli puoli kuollut – mitä hän tekee? Kyllähän sen arvaa sanomattakin ; kaataa Miamin. Yksinkertaisesti Heat ei saa Dallasin tähteä kuriin, vaikka Nowitzki pelaisi silmät kiinni.

Ensimmäinen kohtaaminen meni selvähkösti Miamille. Siinä vaiheessa moni todennäköisesti kuvitteli, että finaalisarjasta tulee yksipuolinen näytös. Toisessa ottelussa Dallas teki jotain aivan uskomatonta ja vielä viimeisellä neljänneksellä täysin mahdoton tilanne kääntyi Maverickin eduksi. Kolmas ottelu oli sellainen, jonka Dallasin olisi pitänyt pystyä voittamaan. Mutta ei pystynyt. Miami oli todella niukasti parempi, lopulta Heat voitti kuin voittikin ; kahden pisteen erolla.

Edellisessä ottelussa Dallasilla ei ollut muita vaihtoehtoja, kuin voittaa. Jos Heat olisi pystynyt voittamaan Dallasin toisenkin kotiottelun, niin mestaruus olisi mennyt Miamille. Dallas oli siinäkin ottelussa pahasti takaa-ajoasemassa, mutta Nowitzki, kuumeisenakin, käänsi homman – jälleen kerran.

Dallasille on kultaakin kalliimpi asia ; pystyykö Nowitzki pelaaminen? Pakko pystyä. Kuumeisena
pelaaminen on todella vaarallista, mutta nyt on Maverickin lääkäreiltä löydyttävä lääkkeet, jotta #41 saadaan taas hyvään pelikuntoon. Loistavassa kunnossa Saksalaistähti kaataisi Heatin vaikka yksin.

Veikkaussivut | Tuomas