Del Potro - Djokovic 27.5

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 27/05/2011
Jaa tämä...

Djokovicille ensimmäinen kunnon ottelu.

Del Potro – Djokovic, Merkki 1, Kerroin 

Ranskan avointen viidentenä pelipäivänä päivän odotetuimmassa ottelussa Juan Martin Del Potro saa vastaansa Novak Djokovicin. Kyseessä on todellinen huippuottelu, johon Djokovic lähtee suosikkina, mutta kertoimet ovat kylläkin varsin mielenkiintoiset. Del Potro oli leikkauksessa, mutta nyt tilanne on sellainen, että kunto alkaa olla kohdallaan – argentiinalainen kuuluu ehdottomasti top10-tennispelaajiin, kuten myös serbialaistähti. Lisäksi mielenkiintoista nähdä, sekoaako Djokovicin peli jopa, jos (ja kun) Del Potro voittaisi avaus, -tai toisen erän?

Juan Martin Del Potro on tällä hetkellä rankingissa sijalla kaksikymmentäkuusi. Se on aivan selvää, että Argentiinalainen tulee nousemaan tuolta sijalta todella vauhdilla kohti top10-kärkeä. Del Potrolla on todella hyvin kokemusta Grand Slamin isoista otteluista, sillä muutama saavutuksena voisi mainita toissavuoden voiton Yhdysvaltain avoimissa, sekä puolivälierä, -sekä välieräpaikka samaiselta toissavuodelta.

Puolestaan Novak Djokovicia en vieläkään nostaisi todellakaan turnauksen suurimmaksi suosikiksi, vaikka pelit sujuvatkin loistavasti. Edelleen omissa papereissani Rafael Nadal on vahvin mestarisuosikki. Serbialainen joutuu todella kovaan testiin, sillä Del Potro omalla hyvällä pelikunnollaan pystyy ehdottomasti haastamaan Rafael Nadalin, sekä Roger Federerin.

Tässä turnauksessa Del Potro on voittanut ensin ensimmäisellä kierroksella Ivo Karlovicin 3-1 erin ja toisella kierroksella hän suorastaan murskasi Blaz Kavcicin 3-0 lukemin. Argentiinalainen on ollut todella loistava kahdessa pelaamassaan ottelussaan ja varmasti myös Novak Djokovic tietää sen. Puolestaan Serbialainen on tässä turnauksessa voittanut ensimmäiseksi Thiemo De Bakkerin 3-0 erin ja toisella kierroksella Victor Hanescu ei pystynyt pelaamaan ottelua loppuun, vaan antoi Novakille luovutusvoiton. Tilanne siinä vaiheessa oli 2-0 erissä, ja 2-3 kolmas erä Hanesculle.

Argentiinalainen lähtee otteluun altavastaajana, jokainenhan sen tietää, mutta jos Novak Djokovic häviää esimerkiksi ensimmäisen erän voi hän joutua yllättävän suuriin ongelmiin. Del Potro kuuluu silti kärkiryhmään miesten tenniksessä, jolla on mahdollisuudet edetä turnauksessa todella pitkälle. Novak Djokovic ei ole näin suuri suosikki. Todella hyvän kertoimen saa Del Potron lievälle yllätysvoitolle.

Veikkaussivut | Tuomas