Rafael Nadal - Robin Söderling 1.6

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 31/05/2011
Jaa tämä...

Ranskan avoimissa pelataan jo neljännesfinaaleita!

Nadal – Söderling, Merkki 2, Kerroin 

Ranskan avointen toisen peliviikon toisena pelipäivänä Espanjan Rafael Nadal kohtaa Ruotsin Robin Söderlingin. Kyseessä on molempien pelaajien viides ottelu, eli pelataan siis neljännesfinaaleita.

Rafael Nadal lähti turnaukseen yhdessä Novak Djokovicin kanssa suurimpina suosikkeina, mutta saattaa hyvinkin olla, että kumpikaan herroista ei selviä edes finaaliin asti. Rafael Nadal on osoittanut sen, että espanjalainen ei todellakaan ole täydessä kunnossa. Jokainen huomaa sen, että Nadal on hieman väsyneen näköinen. Rafa ei ole hävinnyt kuin kaksi erää, mutta sekin on todella paljon Nadalin tasoiselle pelaajalle.

Puolestaan Robin Söderling on ollut vakuttavassa vireessä ja on valmis haastamaan Nadalin paikasta välieriin. Ruotsin kirkkain tennistähti on hävinnyt tässä turnauksessa vain yhden erän. Edellisessä ottelussaan Gilles Simon oli täysin vastaantulija tai yksinkertaisesti Söderling oli vain niin hyvä. Rafael Nadal on tässä turnauksessa menettänyt jo useaan kertaan oman syöttönsä ja se ei todellakaan ole massalla huikeaa tennistä parhaimmillaan pelaavalle Nadalille normaalia. Mitä tapahtuu, kun Nadalilla oli suuria vaikeuksia jo avauskierroksen ottelussa John Isneriä vastaan? Kuitenkin, Robin Söderling on aivan eri tason pelaaja.

Rafael Nadal pelasi eilen päivällä edellisen ottelunsa Kroatialaista Ivan Ljubicicia vastaan. Rafa lähti otteluun valtavan suurena suosikkina, mutta silti kroatialainen pystyi yllättävän monesti murtamaan espanjalaisen syötön. Muutenkin Nadalin pelistä huomasi, että täydessä kunnossa missään nimessä ei olla. Robin Söderlingille tilanne on siinä mielessä hieno, että Nadal on alkanut tekemään helppoja virheitä – Robinin voiton mahdollisuudet kasvaa huomattavasti. Jokainen voi nyt viimeistään lopettaa ne keskustelut siitä, etteikö massalla huikeasti pelaavia espanjalaisia voisi voittaa. David Ferrer ja Fernando Verdasco hävisivät jo aikaisemmin, joten Nadalin voitto huikeassa iskussa olevaa Söderlingiä vastaan on kaikkea muuta kuin kirkossa kuulutettua.

Veikkaussivut | Tuomas