Nancy - Lens 29.5

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 29/05/2011
Jaa tämä...

Nancy saa vieraakseen panoksettoman Lensin.

Nancy – Lens, Merkki 2, Kerroin 

Nancy – Lens +1, Merkki 2, Kerroin 

Nancy – Lens alle 2,5 maalia, Kerroin 

Ligue 1:sen päätöskierroksen ottelussa Nancy saa vieraakseen Lensin. Molemmat joukkueet ovat alisuorittaneet kauden, ja tuloksena onkin se, että Nancy taistelee yhä sarjapaikastaan ja vierailija Lens tippuu ensi kaudeksi toiselle sarjatasolle. Materiaaliltaan Nancy on niukasti Lensiä laadukkaampi, mutta toisaalta motivaatio on selvästi kotijoukkueen puolella. Se onkin selvää, että Stade Marcel Picotilla Nancy tulee hallitsemaan ottelua – mutta miten se onnistuu?

Nancy on Ranskan liigan alemman keskikastin joukkue. Hyvällä suorituksella Pablo Correan joukkueella olisi mahdollisuudet tasaiseen kestikastiin, mutta surkeat peliesitykset ovat tienneet sitä, että edelleen saadaan taistella sarjapaikasta myös ensi kaudelle. Nancy on tällä hetkellä ensimmäisenä joukkueena säilymässä liigassa, josta kolme tippuu ensi kaudeksi sarjaporrasta alemmaksi. Ensi kaudella sarjaporrasta alempana pelaavat varmasti AC Arles, sekä Lens, mutta viimeinen putoaja on edelleen epäselvä. Tilanne on se, että jos AS Monaco-Lyon ottelussa vierailijat voittavat, katoaa myös Nancyn pistetarve. Toisaalta, jos Monaco pystyisi yllättämään Lyonin, niin varsinkin kolmikko Nancy, Caen & Valenciennes olisivat todella suurissa vaikeuksissa riippuen toki omien otteluiden tuloksista.

Puolestaan Lens ei ole missään tapauksessa liigan heikoin joukkue, vaan kun kausi lähtee surkeasti, niin sitä on vaikea saada muutettua. Lensillä on ehdottomasti tarpeeksi taitoa haastaa esimerkiksi keskikastin joukkueita, mutta tasaisetkin ottelut ovat aivan liian usein kääntyneet vastustajalle. Esimerkiksi viimekin kierroksella tasainen ottelu Arlesia vastaan, jonka senkin Lens onnistui häviämään , 0-1 lukemin.

Tällä kaudella kotijoukkueen parhaimmistoa ovat olleet kahdeksalla osumallaan Youssouf Hadji, kuudella maalilla Julien Feret, sekä viidellä maalilla Bakaye Traore. Mitään sen suurempaa alisuorittajaa ei joukkueen riveistä ei löydy, mutta henkilökohtaisesti odottelin sisäistä maalipörssiä johtavalta Hadjilta enemmän. Vähän aikaa sittenhän Hadji-Dia oli aivan huikea hyökkäyskaksikko, mutta eipä ole enää.

Puolestaan vierailta onnistujat ovat hyvin vähissä, mutta kuitenkin voisi mainita nimet Issam Jemaa, Adil Hermach, sekä Sebastien Roudet. Kyseinen kolmikko johtaa sisäistä maalipörssiä, tosin surkein maalimäärin. Siinä syy, miksi Lens on siellä missä tällä hetkellä on.

Nancylle ottelun hallitseminen on käytännössä täysi mahdottomuus. Joukkueesta ei löydy todellakaan sellaista pelinrakentajaa, joka pystyisi jakamaan palloa sopivasti hyökkääjille. Tämä tulee olemaan kotijoukkueelle suuri ongelma. Lensille viimeinen ottelu on enemmän tai vähemmän “pelataan, kun on pakko”, mutta varmasti nuorille halutaan antaa peliaikaa, ja nimenomaan nuoret haluavat myös näyttää osaamistaan. Nancy ei ole kaksinen joukkue ja siksipä motivaatio häviää Nancylta samantien, jos Monaco pilaa oman ottelunsa. Lensille yllätysvoitto ei kuulosta yhtään mahdottomalta.

Veikkaussivut | Tuomas