SSV - SPV 7.4

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 07/04/2011
Jaa tämä...

SSV saa finaaleissa vastaansa Seinäjoen Peliveljet.

SSV – SPV, Merkki 1, Kerroin

Salibandyliigan finaaleissa kohtaavat keväällä 2011 Salibandyseura Viikingit ja hieman yllättäen Seinäjoen Peliveljet. Ennakkosuosikkina ottelusarjaan lähtee SSV, mutta vierailijat ovat osoittaneet, että Seinäjoella voidaan hyvinkin juhlia tänä vuonna SM-kultaa.

SSV:

SSV:tä ennakoitiin ennen kauden alkua Salibandyliigan suurimmaksi mestarisuosikiksi yhdessä Classicin kanssa. Jälkimmäisestä ei ollut tällä kaudella lopulta mihinkään, mutta Helsinkiläiset ovat osoittaneet olevansa tälläkin kaudella loistavassa iskussa. Siitä kertovat esimerkiksi runkosarjan kakkossija ja hienosti sujuneet pudotuspelit. Pudotuspeleissä tänä keväänä ovat kaatuneet niin Nokian KPR kuin Espoon Oilerskin.

SSV:n valttina ei ole ollut hurja maalinteko, vaan hyvä puolustuspeli. Runkosarjassa Helsinkiläiset tekivät “vain” reilut 170 osumaa, mutta puolustus oli liigan parhaimmistoa, sillä omissa soi vain reilut sata kertaa. Finaalisarjassa SSV odottaa varmasti jälleen tehoja nelikolta Juho Järvinen, Harri Forsten, Tero Tiitu ja Mikael Järvi. Kyseiset pelaajat ovat olleet pudotuspeleissä hienossa iskussa. Näitä kannattaakin seurata tarkkaan.

SPV:

Monet varmasti odottelivat, että finaaleihin marssisi suoraan SSV:n kaveriksi Tampereen Classic. Lopulta heistä ei ollut lähimainkaan siihen, vaan SPV yllätti monet. Nyt he yrittävät tehdä samaa temppua myös Helsinkiläisille.

Materiaalissa SPV ei aivan pärjää, mutta hyvä puolustuspeli ja ripaus onnea ovat mahdollistaneet Seinäjokelaisten loistavan kauden jatkumisen. SPV on tiputtanut tänä keväänä pudotuspeleissä niin Tapanilan Erän kuin juuri mainitun Tampereen Classicin. Potentiaalia SPV:llä on vaikka muille jakaa, siispä SPV:llä on tänä keväänä kaikki yllätysmahdollisuudet. Vieraiden osalta kannattaakin seurata varsinkin maalivahti Jarno Ihmettä, joka tekee nimensä mukaisesti välillä aivan ihmetorjuntoja pitäen Seinäjokelaisia pelissä mukana. Hänen loistavia otteitaan tarvitaankin, sillä varsinkin kotonaan SSV pyrkii varmasti hallitsemaan otteluita ja luomaan paljon vaarallisia maalintekotilanteita.

Veikkaussivut | Tuomaas

 

SSV – SPV, Merkki alle 9,5 maalia, Kerroin 

SSV on suosikki tähän ottelusarjaan kotiedun turvin ja myös isossa roolissa on SSV:n voittamisen kulttuuri ja kokemus. Tämän illan kamppailussa nousee esiin molempien joukkueiden puolustuspelaaminen, sillä molemmilla joukkueilla on todella vaaralliset hyökkäykset. Varsinkin molemmilla on loistava 1.kenttä. SSV:llä ykköskentässä häärii Järvi – Forsten – Järvinen, SPV:llä puolestaan Koski – Hulmi – Kohonen. Molemmat joukkueet ovat hyvin kurinalaisia puolustamaan ja molemmat pitävät loistavasti kiinni joukkueensa pelitaktiikastaan, joten maalikarkeloita tuskin nähdään. Molempien joukkueiden pelitapa perustuu matalaan karviin. Molemmat joukkueet tykkää pitää palloa ja lähteä rauhallisiin hyökkäyksiin, jossa vastustaja kerkeää jo ryhmittäytyä.

Veikkaussivut | fc_kynäri