Cesena - Bari 17.4

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 17/04/2011
Jaa tämä...

Sarjapaikkansa jo käytännössä menettänyt Bari vierailee Stadio Dino Manuzzilla.

Cesena – Bari, Merkki 2, Kerroin 

Cesena

Cesena lähti kauteen hyvin selvin tavoittein: sarjapaikan säilyttäminen olisi ykköstehtävä. Viime kaudella vielä Serie B:tä pelannut Cesena on tällä hetkellä putoajan paikalla, mutta muutamalla voitolla tilanne kohenisi selvästi. Se on kuitenkin tosiasia, että joukkue on päästänyt kauden mittaan aivan liian paljon maaleja, eikä hyökkäyspelaaminenkaan ole ollut hyvää. Tällä kaudella pieni, mutta pippurinen Cesena on voittanut vain seitsemän ottelua (ainoastaan illan vastustaja Bari on voittanut vähemmän otteluita), mutta toisaalta juuri kotonaan näistä on tullut peräti viisi voittoa. Silti Stadio Dino Manuzzillakin maalinteko on ollut kohtuuttoman vaikeaa.

Cesenalla on alla synkkä jakso, sillä viidestä edellisestä ottelusta voittoja on tullut vain yksi. Silloinkin kaatui todelliseen jyrkkään alamäkeen joutunut Sampdoria. Kolme näistä otteluista on päättyneet tasan, mutta esimerkiksi edellinen Palermo kohtaaminen meni täysin Palermon huonouden piikkiin. Silloin Palermo johti peliä vielä lisäajalla 2-0 ja Cesenalla oli kolme punaista korttia alla. Silti vierailijat nousivat tasoihin asti kahdella lisäajalla tehdyllä maalilla.

Kotijoukkueen parhaimman maalintekijän titteliä pitää tällä hetkellä hallussaan seitsemällä osumallaan Luis Jimenez, seuraavaksi parhaimpina tulevatkin vain kuudella Erjon Bogdani,- ja viidellä osumallaan niin Marco Parolo, kuin myös Emanuele Giaccherini. Maalimäärät ovat siis aivan liian pieniä, se on vain totuus. Tämän lisäksi Cesenalla on todella suuria kokoonpano-ongelmia, joukkueen käytössä oleva pelaajaryhmä selviää todennäköisesti vasta pelipäivänä. Se on kuitenkin selvää, että terveellä miehistöllä ei valkopaidat peliin pääse.

Bari

Kun kelkka lähtee väärään suuntaan, ei sitä ole helppo pysäyttää. Barilla oli ennen kauden alkua kaikki mahdollisuudet lähteä tavoittelemaan sarjasijoitusta jopa keskikastiin. Täysin piloille mennyt kausi on sinetöinyt jo tässä vaiheessa sen, että ensi kaudella pelataan sarjaa alempana Serie B:tä. Bari on voittanut tällä kaudella vasta neljä ottelua, mutta viime aikoina joukkue on ollut todella pirteänä.

Bari on voittanut neljästä ottelustaan puolet vieraissa. Viime aikoina punapaitojen tulokset ovat olleet mukavia, sillä viidestä edellisestä ottelusta tilillä on niin voitto vieraissa Parmasta, kuin myös upeat tasapelit Cataniaa ja Milania vastaan. Varsinkin tasapeli Milanossa kertoo siitä, että joukkue ei todellakaan ole luovuttanut. Joka pelissä jokainen pelaaja yrittää täysillä. Bari on todella usein ollut alakynnessä ja murskalukemia ympäri kautta onkin estellyt vain joukkueen ykkösmaalivahti Gillet. Ilman häntä päästettyjen maalien sarake olisi aivan karmeassa kunnossa. Vieraiden maalinteko on tökkinyt niin pahasti, että sisäisessä maalipörssissä ykkösmaalintekijän titteliä pitää hallussaan vain neljällä osumallaan Barreto. Lisäksi kannattaa seurata erityisesti hyökkäyspään Alvarezia. Hän on todella huippunopea hyökkäävä keskikenttäpelaaja, joka esimerkiksi vastasi Parma -pelissä vieraiden voitto-osumasta lisäajan puolella. Myöskään Bari ei pääse otteluun terveellä miehistöllä, ympäri kautta pelaajia on ollut enemmän tai vähemmän sivussa.

Veikkaussivut | Tuomaas