Blues - HIFK 14.4

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 14/04/2011
Jaa tämä...

Ensimmäinen finaaliottelu näytti suunnan.

Blues – HIFK, Merkki 2, Kerroin 

Jääkiekon SM-liigan finaali, 2.osaottelu. Joukkueet kohtasivat eilen Nordiksella ja kotijoukkue Helsingin IFK otti lopulta ansaitun voiton 3-2 lukemin. 2-0 tilanteessa tuomarit ottivat suurta roolia ja kotijoukkue joutui kahden miehen alivoimalle, josta Blues sai tärkeän kavennuksen ja pääsi peliin mukaan. Ilman tätä HIFK olisi luultavammin voittanut jopa paljon selkeämmin. Pelillisesti ei eilisestä jäänyt jossiteltavaa kumpi joukkueista on se parempi joukkue.

Eilinen antoi siis finaaleille suunnan ja toisin kuin aikasemmissa ottelusarjoissa, HIFK pääsee kuskin paikalle sillä Jokerit- ja Lukko-sarjoissa joukkue hävisi avausottelunsa. Blues puolestaan pääsi kuskin paikalle omissa Ässät- ja JYP-sarjoissa, joten se joutuu puolestaan takaa-ajoasemaan tällä kertaa, saapa nähdä kuinka joukkue onnistuu.

Blues lähtee saalistamaan voittoa, mutta vaikea sitä on kuvitella eilisen jälkeen. HIFK:lla jäi eilisen jälkeen vielä ns. paljon varastoon. Reservissä on vielä pelaajia ja pelillisesti joukkue pystyy vielä eilistä “rutiinivoittoa” parempaan. Jos ja kun Blues lähtee hakemaan hanakaammin voittoa, tämä avaa paikkoja todella vaarallisiin vastahyökkäyskiin vieraille, joita nähtiin jo eilisessä ottelussa. Iiro Tarkki oli eilen vahva, mutta en millään jaksa uskoa, että IFK loputtomiin päätänsä Tarkin muuriin hakkaa. Lisäksi HIFK:lla on liigan paras hyökkäyskalusto.

HIFK näytti eilen, että se on parempi joukkue ja pystyy myös kyttäämällä ja iskemällä vastaan voittamaan otteluita. Blues yrittää varmasti ottaa ohjat käsiinsä tänään, mutta ei taida Matikaisen “ajokoira”-joukkueella taito riittää. HIFK iskee takuulla vaarallisesti vastaan Bluesin virheistä, joita se ei kyllä pysty välttämään. Jos taas puolestaan Blues alkaa peruuttelemaan yhtään, osaa HIFK hallinasta ne ratkaisevat paikat rakentamaan. Mitä luultavammin Helsingin IFK ottaa toiden kiinnityksen Suomen mestaruuteen tänään Barona Areenalla.

Veikkaussivut | ED89