HIFK - Jokerit 25.3

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 25/03/2011
Jaa tämä...

Meneekö HIFK lopulta menojaan?

HIFK – Jokerit, Merkki 1, Kerroin 2.00 Expekt

Jääkiekon SM-liigan puolivälierät, 5. osaottelu, ottelusarja kutkuttavassa tasatilanteessa 2-2. Kotijoukkue HIFK on hallinnut ottelusarjaa, mutta on komapastunut Jokerien tiiviiseen puolustuspelaamiseen sekä slovakkimaalivahti Jan Lasakiin. HIFK lähti ottelusarjaan suosikkina, mutta hävisi yllättäen kaksi ensimmäistä ottelua, hallinnasta huolimatta. Sen jälkeen joukkue voitti 2-1 Ville Peltosen viime hetken maalilla, sekä viimeksi “Jaffalassa” voitto irtosi huikeasta hallinnasta huolimatta vasta jatkoajalla. Tosin oli Jokereillakin paikkansa viimeisessä erässä. Mikä huomionarvoista, HIFK tuli keskiviikon ottelussa puolisen minuuttia ennen loppua tasoihin pelatessaan ilman maalivahtia, ja painoi lopulta ansaittuun voittoon jatkoajalla. Tässä saattanee olla ottelusarjan käännekohta.

Jokerien Teemu Pulkkinen on ollut koko sarjan sivussa, mutta torstaina mies nähtiin harjoituksissa jäällä, saapa nähdä onko mies toipunut pelikuntoon munuaistulehduksesta. Jokereille huonoja uutisia toi tieto, että Tomi Mäen kausi päättyi keskiviikkona neljänteen puolivälieräotteluun kun laitahyökkääjä kärsi taistelun tuoksinassa leukamurtuman. Mäki leikattiin torstaina. Jokerikasvatti keräsi neljässä pudotuspeliottelussa tehot 1+1. Runkosarjassa hän teki omat yhden kauden maali- ja piste-ennätyksensä 12+5=17.” Jos Teemu Pulkkinen ja Esa Pirneskin loistavat huomenna poissaoloillaan niin vahvalta näyttää HIFK:n kannalta, sillä ei tuo narrien rosteri mitenkään kovin leveä ole. Ossi Saarinen käväisi tuuraamaassa Pulkkista ja oli aivan yössä, samaten Helenius joka otti viime ottelussa Saarisen paikan. Jokereilla ainoastaan Lahti ja Lasak pitävät narreja tässä mukana, sekä HIFKin maalipaikkojen tuhlailu ja se on kylmä tosiasia.

HIFKillä puolestaan ollut havaittavissa pienimuotoista kierrätystä tai sitten siellä on kaverit oikeasti loukkaantuneena. Edellisestä ottelusta sivussa olivat Vallin, Kovanen, Ahtola, Ramstedt ja mystisesti edelleen sivussa oleva Hamilton. Poissaolot eivät näkyneet sillä kolmos- (Järvinen-Töykkälä-Wärn) ja neloskenttä (Nyholm-Liivik-Pöysti) pelasivat muiden tavoin upean ottelun. Paketti näyttää olevan kasassa, vaikkakin sieltä on kentällinen ukkoja sivussa. Tosin näissä peleissä parhaat mahdolliset pelaajat ovat askissa, joten uskoisin, että siellä on kolhuja ollut.

Tiukkaa tulee olemaan kuten aikaisemminkin, mutta kyllä tämä alkaa uhkaavasti HIFKille kääntyä.

Veikkaussivut | ED89