Jyväskylän Kiri - Sotkamon Jymy 24.5

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 24/05/2011
Jaa tämä...

Kestääkö Kirin ulkokenttä Jymyn pommituksen?

Kiri – Jymy, Merkki 2, Kerroin 

Mestarisuosikki Sotkamon Jymyn alkukausi ei ole ollut odotetun ylivoimainen. Kolme voittoa kolmesta pelistä on kuitenkin kasassa, mutta Jymyllä kahden pisteen voitot Nurmosta ja Kouvolasta. Eikä missään nimessä Jymy ole esittänyt vielä parasta ulkopeliään. Sisällä homma kuitenkin luistaa erinomaisesti ja se on toistaiseksi riittänyt.

Nyt vastassa ei ole mikään huippujengi, vaan playoff paikasta kamppaileva Jyväskylän Kiri. Ulkopeli on Kirin heikko kohta. Lautasella häärii 21-vuotias Jani Karppanen, joka ennen kautta kärsi lautaskammosta ja mykoplasmasta. Ihan hyvän paluun Karppanen on tehnyt, mutta ei hän lukeudu ainakaan vielä lukkareiden eliittiin. Hän on tuskin vieläkään aivan 100% pelikunnossa.

Vastassa tänään on Suomen suosituin ja paras pesäpalloilija Toni Kohonen. Kohosen tulo Kainuuseen nosti viimeistään Jymyn mestaruussuosikiksi. Kohonen on velho lautasen äärellä ja sen saa kokea myös Kiri. Kun katsoo Sotkamon kärkeä, niin siinä täytyy joka joukkueen pelata virheetöntä ulkopeliä. Sotkamon sisäpeliin oman mausteensa tuo 2-3 etenijäjokeria. Tämä kertoo pelinjohtaja Mikko Kuosmasen luottamuksesta pelaajiin.

Suurin ero syntyy silti joukkueiden kotiutusosastolla, vaikka Jymy pelaa ilman kotiuttaja-jokereita. Oikeastaan heidän kaikki pelaajat pystyvät lyömään juoksuja. Jymyn tämänhetkiset pelaajat iskivät kaudella 2010 huikeat 292 juoksua, kun Kirin vastaava lukema vain 156 juoksua. Siihen vielä mausteena pelottava etukenttä.

Ainoa pieni heikkous Sotkamolla ovat epävarmat kopparit. Kirin täytyy tehdä täydellinen ulkopelisuorite ja lyödä tolkuttomasti palloa väliin voittaakseen edes jakso. Sotkamolle on aivan sama ollaanko kotona vai vieraissa, suu käy ja peli kulkee kentällä kuin kentällä.

Veikkaussivut | misteri