FC Honka - BK Häcken 21.7

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 21/07/2011
Jaa tämä...

Nouseeko Honka ahdingosta?

FC Honka – BK Häcken, Merkki 1, Kerroin 

Honka kohtaa kotonaan BK Häckenin Eurooppa-Liigan toisen karsintakierroksen jälkimmäisessä osassa. Avausottelun vei Häcken nimiinsä maalein 1-0, mikä tarkoittaa sitä että Hongan on onnistuttava maalinteossa.

Häcken on pelannut Allsvenskanissa aika odotetusti, se majailee keskikastissa. Ruotsalaisjoukkue on heikentynyt viime kaudesta ja esimerkiksi maaliruisku Paulinho lähti muualle. Honka sen sijaan on alisuorittanut,sillä sen materiaali on Veikkausliigan parhaimmistoa. Materiaalietu on hieman Häckenin puolella, mutta kotietu tasoittaa puntteja mukavasti.

Häckenillä riittää maalintekovoimaa, sillä se on tehnyt peräti 32 maalia Allsvenskanissa tällä kaudella. Honka osaa puolustaa kuitenkin todella hyvin, eikä se ollut paljoakaan jäljessä avausosassa Ruotsissa. Kunhan se pitää maalitykki Ranegien aisoissa on Hongalla mahdollisuus pitää omaa pää puhtaana. Espoolaisten maalinteko on ollut hieman yllättäen tuskaisen vaikeaa, sillä se on tehnyt vain hieman yli yhden maalin ottelua kohti. Häckenin heikkous piilee puolustuspelissä, sillä se omaa todella isot ja hitaat topparit. Kun Honka pääsee riittävästi haastamaan saa se takuulla hyviä maalintekopaikkoja. Ensimmäisen osan 1-0 tulos jäi harmittamaan Hongan valmentaja Lehkosuota ja syystäkin. Espoolaisille jäi viheltämättä selvä rankkari. Sekavan alun jälkeen Honka paransi peliään ja pisti Häckenin ajoittain ahtaalle.
Ei Häcken ole vieraissa kuitenkaan vakuuttanut, vaan ollut loppujen lopuksi aika vaisu. Sillä on vain kaksi voittoa kuudesta edellisestä. Se on hävinnyt viime aikoina mm. heikoille Gaisille ja Djurgårdenille. On vain ajan kysymys milloin Hongan maalinteko alkaa toimimaan odotetulla tasolla. Viime esitys oli Hongalta hyvä Häckeniä vastaan ja nyt sillä on kotonaan mahdollisuudet voittoon.

Veikkaussivut | JJ