FC Honka - JK Nõmme Kalju 30.6

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 30/06/2011
Jaa tämä...

Putoaako Honka jälleen 1. kierroksella?

FC Honka – JK Nõmme Kalju+1.5, Merkki 2, Kerroin

UEFA Eurooppa liigan 1. karsintakierros, 1. osaottelu. Espoon Honka aloittaa karsintansa Virolaista JK Nõmme Kaljua vastaan. Vieraat ovat materiaaliltaan erittäin kokenut joukkue, joten helppoa ei Hongalla tule olemaan. Joukkueesta löytyvät Viron tasolle kovia pelimiehiä, mm. Kristen Viikmäe, Sergei Terehhov, Alo Bärengrub, ex-MyPa peluri Tarmo Neemelo sekä Oliver Konsa näin etunenässä. Herroilla on yhteensä kokemusta Viron A-maajoukkueessa peräti 279 ottelun verran. Vastassa on siis huomattavasti kovempi joukkue kuin viime kaudella, jolloin Honka putosi Walesin “pubijoukkueelle” heti kättelyssä 2. karsintakierroksella. Nõmme Kalju on Viron Meistriliigassa tällä hetkellä toisella sijalla ja odotettavissa on varmasti kova taistelu.

– Varmasti tulee erittäin tiukka peli. Vastustajalla on todella kokenut ryhmä ja voisiko sanoa, että pelaajat ovat selkeästi kokeneempia kuin meillä. Vaikka Veikkausliiga on todennäköisesti kovempitasoinen kuin Viron liiga, niin kova joukkue sieltä tule vastaan, kertoo Hongan päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Euro-otteluissa kotietu on merkittävä. Tässä ottelussa kuitenkin pitänee muistaa, että Honka ei pääse ottelua pelaamaan omalla kotikentällään Tapiolan Urheilupuistossa, vaan ottelu pelataan Vantaalla ISS Stadionilla, jolla on tekonurmi Urheilupuiston luonnon nurmen sijaan. JK Nõmme Kalju pelaa kotiottelunsa tekonurmella ja hyötynee tästä varmasti. Millään en jaksa uskoa, että Honka murskajaisia laittaa pystyyn kokeneempaa ja tutummalla alustalla pelaavaa joukkuetta vastaan. Eikä olisi ensimmäinen kerta jos virolaisjoukkue pudottaa suomalaisen joukkueen eurocupeissa, eikä ensimmäinen kerta jos Honka etukäteen “huonommalleen” putoaa, kuten viime vuosi osoitti.

Veikkaussivut | ED89